Forumda fan eğrisi var aslında, 3 kişi yaptık, gayet güzel oldu. Ayhan da gelir desteğe birazdan. Benzer ayarları da deneyerek uygulayabilirsin BIOS üzerinden. Lazım olabilir diye bırakıyorum. Çok fark ediyor ses ve ani hızlanmalara karşı eğriler. @Ayhan Dönmez
7600 işlemcisinden, 9700X işlemcisine geçiş yaptım. Lakin fanlar biraz garipleşti. 7600 var iken, ses sorunu yaşamıyordum. Armoury Crate üzerinden otomatik ayarlama ve standart mod ile kullanıyordum. Sessiz, dengeli ve memnumdum.
Lakin 9700X var iken fanlar bir anda yükselip, bir anda düşebiliyor hızlı şekilde. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Sürekli fanlar yükselip düşüyor hızları. 9700X daha agresif doğal olarak, bunun farkındayım. Bunu da sık sık yapıyor. Mesh kasaya sahibim. 3 adet ön kısımda 120mm fan, 1 adet egzoz çıkışı 120 mm fan ve 360 mm sıvı soğutma...
@demjr Temperature Interval 1 değerini 3 olarak değişiniz. Anlık Spike sorunu çözülecektir, çiplet mimari gereği olağandır. Çözümü bu şekilde.
MSI:
MSI BIOS'ta ilgili kısım Step Up ve Step Down Time olarak geçer. Step Down 0.1s kalmalı, öteki türlü o da kafa ütüleyecektir. Step Up 0.1s'ten 1s maksimum çekilebiliyor. 0.5s ideal olacaktır. Türkçe meali fan hızlanma süresi, ivme 0.5s, fan yavaşlama süresi, ivme 0.1s...
Ben ultra agresif fan profili yaptım CPU için. Zaten ekran kartları mesela %70de bile çalışsa ses rahatsız etmiyor masada. Rahatsız eden bu CPU soğutucular maalesef.
Ben ultra agresif fan profili yaptım CPU için. Zaten ekran kartları mesela %70de bile çalışsa ses rahatsız etmiyor masada. Rahatsız eden bu CPU soğutucular maalesef.
Ekran kartında ben %90'a kadar rahatsız olmuyorum hocam. Kartın kullandığı fan ile de alakalı bir durum biraz bu. Zaten fanların ömrü oldukça uzun. Sürekli %100' de dönse bile 40.000 - 50.000 saat bozulmuyorlar. Bendeki fan %55-70 arasında oyunlarda ve hiç rahatsız etmiyor, şansa CW de yok.