Rehber Geçmişten Günümüze Windows'un Tarihi Gelişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Stereo.Luigi99
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    windows
Windows 98 dönemine göre gayet güzel gözüküyor, fakat Windows XP öncesini kullanmadığım için söylemimin geçerlilik payı olmayabilir.

Son düzenleme:
Güzel makale olmuş ellerine sağlık. Ama gene eksikler var.

Çoğu Server ve Embedded sürümü yok.

Şık tasarım ne zaman ki kullanıcı deneyiminin önüne geçti, bu şekilde işler yapan tüm işletim sistemleri çok kötü olmaya başladı. Sadece işletim sistemleri de değil. Web siteleri vb.

Şu anda, özellikle Microsoft ürünleri birer tasarım faciası. Çok güzel gözüküyorlar ancak çalışmıyorlar. Bu tasarım hatalarını da bu konuda çok güzel görmüşüz. Windows 7'den sonra hissedilen o köklü değişiklik Windows'un benim açımdan kafasına sıktığı andır.

Ben Windows tuşuna bastığım anda başlat menüsünü karşımda görmek için işletim sistemi düzeyinde milyon tane ayar yapacaksam yemişim o tasarımın güzelliğini. Misal gidin diğer Windows sürümlerine Windows tuşuna basın. Tak diye önünüzde başlat menüsü. Bizimkilerde bir basıyorsun dünya üzerinde ne kadar animasyon, loading ekranı varsa giriyor.

Şu anda da taktığım şey Edge ile çalışan Copilot'ın kötülüğü. Klasik bir Microsoft vasatlığı. Düşünsene işletim sistemi senin, Copilot diye sunduğun şeyi Edge üzerinden ekranın sağına sabitleyip açıyosun milyonlarca bugla, bayağı büyük rezillik doğrusu.

Windows 10 ve 11 en iyisi. Güncel olan her zaman iyidir. Diğer sürümlerin iyi olması o zamanki yaşadığınız anılardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…