Çözüldü GeForce 940M ekran kartı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tychnly

Üyecik
Başlıkta da görüldüğü gibi ekran kartı çalışmıyor, aygıt yöneticisinde sarı ünlem gözüküyor. Hiçbir şekilde NVIDIA Control paneline vesaire erişimim yok ki zaten Control panelini ne zaman çalıştırsam NVIDIA GPU'ya bağlı ekran kullanmıyorsunuz hatası veriyor. DDU ile driverları sildim güncelini yükledim gitmedi, eski sürüm yükledim gitmedi, NVIDIA App ve NVIDIA Experience ile güncelledim gitmedi. Aygıt yöneticisinde ekran kartı 2. seçenek olarak gözükse de Windows ekran ayarlarında Intel HD Graphics harici başka bir ekran kartı seçeneği olmuyor. Önceden formatlamıştım fakat sorun hala devam ediyor. Yani donanımsal bir sorun ise laptop olduğundan dolayı nasıl çözeceğim ki?

Görsel bir hata mı bilmiyorum ama aygıt yöneticisinde ekran kartını devre dışı bırakıp çalıştırınca sarı ünlem gidiyor fakat bu saydığım hatalar devam ediyor. BIOS ayarı çekmeye çalışsam laptop olduğundan ayarları zaten kısıtlı ve GPU adına ayar da yok menüde. Yani ne yapacağım bilmiyorum fikri veya çözümü olan herkes yanıtlarsa sevinirim.

Ekran Kartı: GeForce 940M

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anlattıklarınıza ve GPU'nun 10 yıllık bir GU olduğunu hesaba katarak söylüyorum ki donanımsal bir arıza var. Bunun çözümü de genelde reballing oluyor. Fiyat alabilirsiniz ama belki astarı yüzünü geçebilir.

NVIDIA GPU'ya bağlı ekran kullanmıyorsunuz hatası veriyor.

Bu bir hata değil. Laptopunuzda MUX özelliği yoksa panel dahili Intel grafik işlemciye bağlıdır ve doğal olarak NVIDIA kontrol paneli üzerinden ekranın özelliklerini kontrol edemezsiniz.
Anlattıklarınıza ve GPU'nun 10 yıllık bir GU olduğunu hesaba katarak söylüyorum ki donanımsal bir arıza var. Bunun çözümü de genelde reballing oluyor. Fiyat alabilirsiniz ama belki astarı yüzünü geçebilir.

NVIDIA GPU'ya bağlı ekran kullanmıyorsunuz hatası veriyor.

Bu bir hata değil. Laptopunuzda MUX özelliği yoksa panel dahili Intel grafik işlemciye bağlıdır ve doğal olarak NVIDIA kontrol paneli üzerinden ekranın özelliklerini kontrol edemezsiniz.

Çözüm
Aynı GPU'da aynı sorunu bende yaşamıştım, bilgisayarı yeniden başlatıp falan düzeltmiştim aslında, belki yardımcı olur diye konumu bırakıyorum buraya:

Muhtemelen dediğiniz gibi oldu, teşekkür ediyorum hocam iyi Sosyaller.

Konuyu inceledim de sorunun aynı kaynaktan olduğunu zannetmiyorum, muhtemelen donanımsal bir sorun çünkü her türlü çözümü denedim kesin karar kılmak için burada da konu açtım. Yine de teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…