Çözüldü GeforceNOW görüntü kalitesi düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reviac

Yetkin
Selam, 100 Mbps fiber internete sahibim ama İstanbul'da oturmama rağmen biliyorsunuz sunucular İstanbul'da. Gameplus servisi ile oyun oynamaya kalktığımda çamur gibi görüntü ile oyun oynatıyor. Benim merak ettiğim GeForce NOW Avrupa sunucularında internetim ile çamur gibi görüntü olmadan oynayabilir miyim acaba, deneyen veya tecrübe eden var mı? Avrupa hesabı açtım ama henüz premium satın almadım.

Çözüm
Ayarlarda kalite seçeneği “Dengeli” olarak işaretliyse görüntü her internet dalgalanmasında kötüleşir. Avrupa, TR ayrımı yok bu konuda. Custom olarak ayarlayıp sabit bir bitrate seç. 100 Mbps internet için ayarlarını 30 bitrate, 1920x1080, 60 FPS olarak öneririm.
Avrupa'da görüntü çok daha iyi olacaktır ancak Gameplus'un varlığı sebebiyle Türkiye'den Avrupa Premium'u alımı bilerek kısıtlanıyor ve gecikme değerlerine de bakmanız gerekiyor.

Gecikme 37-40 ms diyor EU central ile test ettim ama Free üyelik olduğu için VPN olmadan oyuna girip deneyemiyorum.

Merkezdeki sunuculara baglanmayi dene. Ben de Bursa’da oturuyorum, Batı sunucularında rezil performans alıyordum.

Gecikme 37-40 ms diyor EU central ile test ettim ama Free üyelik olduğu için VPN olmadan oyuna girip deneyemiyorum.
Oyuna girdikten sonra VPN kapat oynatır yine. 1 saat oynayıp kapatırsın ya da devam etmek istersen tekrar girebilirsin.

Ayarlarda kalite seçeneği “Dengeli” olarak işaretliyse görüntü her internet dalgalanmasında kötüleşir. Avrupa, TR ayrımı yok bu konuda. Custom olarak ayarlayıp sabit bir bitrate seç. 100 Mbps internet için ayarlarını 30 bitrate, 1920x1080, 60 FPS olarak öneririm.

Çözüm

Custom olarak 900p kullanıyorum çünkü MacBook ekranı 1080 degil, bitrate olarak Auto kullanıyordum ama 30 denerim çok fark edeceğini sanmıyorum.

Custom olarak 900p kullanıyorum çünkü MacBook ekranı 1080 degil, bitrate olarak Auto kullanıyordum ama 30 denerim çok fark edeceğini sanmıyorum.
Bitrate auto kullanırsan da kalite internet dalgalanmalarında kötüleşir. Onu 20-30 arası bir değere sabitle mutlaka. Fark eder. Sonucu buraya yazarsan sevinirim çünkü sorun Auto bitrate’den kaynaklı.

Bitrate Auto kullanırsan da kalite internet dalgalanmalarında kötüleşir. Onu 20-30 arası bir değere sabitle mutlaka. Fark eder. Sonucu buraya yazarsan sevinirim çünkü sorun Auto Bitrate'den kaynaklı.

Bitrate 30 sabitledim ve FPS 39'a düştü Diablo 4 oynarken, onu da DLSS açıp 75'e geri çektim teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…