Gelişmiş ekran ayarlarında ekran yenileme hızı değiştirilmeli mi?

AW2 için OLED monitör lazım malum oyun kapkaranlık ve dandik LCD ekranların ne kadar demode ve kötü bir teknoloji olduğunu gözümüze sürekli sokan bir oyun.
Üst seviye, Rec. 2020 değeri yüksek, 1000nit, 1400nit gibi parlaklık veren MiniLED bir ürün iş görüyor. OLED referans monitörü diye bir şey yok çünkü OLED berbat. Düşük parlaklık, yüksek maliyet ve yanma riski olduğu için sadece IPS kullanılıyor. Rec. 2020 ve parlaklık (düşük kapsama sebebi bu gamutu) sebebiyle OLED yok yani.

Hocam çok mesaj olduğu için cevap şeklinde yazamadım. Dediğiniz gibi zaten 240hz de kullanmam gerekiyormuş 5080 kart var oyunda 60 fps alınca delirdim bir an sonra bunu düzelttim değişti , monitörüm de kaliteli diye düşünüyorum;

Bu arada HDR olayını tam çözemedim, yani normalde kaliteli görüntü olması lazım HDR açınca soluklaşıyor ekran bi tuhaf oluyor kullanımını çözemedim, oyuna girerken falan mı aktif etsem nedir ne değildir hocam?

HDR'ı aktif edip Microsoft Store'dan HDR kalibrasyon aracını kurup bir kalibrasyon yapın. Siyah tona yakın olma sebebi Microsoft'un gamma ayarı ile alakalı. Memnun kalmazsanız, oyunlarda vs. açabilirsiniz ama ben hep açık kalmasından yanayım (yukarıda bahsettim).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…