Geliştirilen yazılım için sizce hangi arayüz daha iyi?

Açık kaynak yaparsanız ben de katkı sunmaya çalışırım. Hedefinizde bol şans!

Zaten açık kaynak olacak ücretsiz versiyonu dünden beri araştılıyorum GitHub'da sayfa açacağım.

Şimdi söyle bir şey yapabilir miyiz diye düşünüyorum yazılım açılış ekranında kullanıcı arayüz şeçeneği sunmak nasıl bir fikir hem senin dediğin gibi konsol tabanlı hem de geniş daha modern arayüz şeçeneği sunsam sence nasıl olur?

Son düzenleme:
İfadeler: dex
Yapılabilir ama gereksiz olur. Bleachbit gibi iki ayrı şekilde derleyin. Birisi GUI, diğeri GUI içermesin. Konsol tabanlı olanı zaten konsoldan başlatacaklardır. GUI içerisine koymanın esprisini anlayamadım.

Yapılabilir ama gereksiz olur. BleachBit gibi iki ayrı şekilde derleyin. Birisi GUI, diğeri GUI içermesin. Konsol tabanlı olanı zaten konsoldan başlatacaklardır. GUI içerisine koymanın esprisini anlayamadım.

Şimdi söyle GUI içerisinde dememin sebebi şu yazılım açılmadan giriş panelinde kullanıcılar hangi deneyimi yaşamak istiyorlarsa o şekilde özelleştirsinler diye ondan sonra kullanıma geçsinler BleachBit ise durum şu evet mantıklı ancak ayrı ayrı üç tane şey yükleniyor ve sen nasıl gözüktüğünü bilmeden tıklayıp ona göre şeçiyorsun mesela ben terminal üzerinden olan ile çalışıyorum onunla yapıyorum temizlik işlerini bu da kullanıcıyı kışıtlamazmı.

Son kullanıcıların birçoğu .exe'ye tıklayayım da işimi görsün kafasında hocam. Konsolun ne olduğunu bilmeyen de çok. Dediğiniz bu noktada mantıklı olabilir ama böyle bir seçimde kullanıcıların çoğu yine GUI üzerinden devam edecektir diye düşünüyorum. Neticede ana geliştirici sizsiniz; benimki sadece bir öneriydi

Öneri değil fikir fikir hem de çok değerli bir fikir senin sayende arayüz konusunda biraz daha kullanıcı yorumu gördüm bu yorumlar benim işeme çok yarayacak.

.DS_store temizlemek gibi bir fikrin fikir babası olabilirsiniz. En çok ihtiyaç duyduğum şey falandır.

Ds_store temizlemek gibi bir fikrin fikir babası olabilirsiniz. En çok ihtiyaç duyduğum şey falandır.

Mesajınizi yeni gördüm kusura bakmayın yazılımını geliştirmek ve iyileştirmek uzun bir işlem olduğu için foruma çok da bakamıyorum öneriniz için teşekkür ederim önerinizi araştırıp eklemek isterim.

Yazılımın şu anda yapabildiği şeyler.
  • sistem temizliği: bilgisayarınızdaki gereksiz, artık ve geçici dosyaları temizler. Tıpkı bir odayı toplamak gibi, diskinizde yer açar.
  • disk birleştirme: eğer diskiniz eski tip bir HDD ise, dağınık dosyaları bir araya getirerek daha hızlı çalışmasını sağlar. Eğer SSD ise, performansını korumak için gerekli optimizasyonu (TRIM) yapar.
  • sistem dosyalarını onarma: Windows'un bozulmuş veya silinmiş önemli dosyalarını bulur ve orijinal halleriyle değiştirir, böylece sistem kararlılığını artırır.
  • disk hata kontrolü: sabit diskinizde fiziksel veya mantıksal hatalar olup olmadığını kontrol eder.
  • geçici dosya temizliği: bilgisayarın temp ve prefetch (ön yükleme) klasörlerini tamamen boşaltır, bu da performans artışı sağlayabilir.
  • geri dönüşüm kutusunu boşaltma: geri dönüşüm kutusundaki tüm dosyaları tek bir tıklamayla kalıcı olarak siler.
  • geri yükleme noktası oluşturma: bir sorun yaşamanız durumunda bilgisayarınızı bu noktaya geri döndürmek için bir yedekleme noktası oluşturur.
  • disk sağlığı kontrolü (Smart): diskinizin mevcut sağlık durumunu (Smart) kontrol ederek, olası bir arıza belirtisi olup olmadığını size söyler.
Merak eden arkadaşlar için.

Arkadaşlar merak edenler için arayüz ve yazılımın geldiği en güncel hali tabii geliştirmeye devam edeceğim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (50).webp
    519,1 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…