Son zamanlarda Gemini arkadaşımızın halüsinasyonları (?) tavan yapmışken bu modelden beklentim düşük. Tabii son kullanıcının geri bildirimi de çok önemli.
1 yildir falan bir adim ileri gidiyorlar 1 adim geri geliyorlar. Arada bir adim atmadan bir adim daha geri gidiyorlar. Iddia ediyorum bu universite ogrencilerine bedava 1 yillik Gemini Pro verme zamaninda daha iyiydi Gemini. Su an cok sacmaliyor ve kendini tekrar ediyor.
Gemini geçen sene daha iyiydi ya. Çoğu kıyaslamada Gemini savunmuşluğum var ama şu an GPT daha önde götürüyor gibi hissettiriyor. Claude için aynı şeyi söyleyemiyorum kodlamada hata yapmaya başladı. Bir şey ekledikçe kodun bütünlüğünü bozuyor. Bu iş nereye gidecek böyle bilmiyorum ama 2025 son çeyreğinde yapay zekâ daha iyiydi.
Şu istatistikler koca bir yalandan ibaret. Gelişti filan imkanı yok. Aksine geriye gitti. Şu hali, eski halinin üzerine koymuş olamaz. Her şey halisünasyona döndü. Şartlar filan yok hiçbirini tınlamıyor.
2025 sonu gibi o güncellemeyle arşa çıkmıştı yapay zeka. Millet diyordu "Vanayı kıstılar" diye. Bugün tonla insan bundan bahsediyorsa demek ki Gemini gerçekten de aptallaşmış bir yapay zekadır.
Kodlama konusunda aşırı kalitesiz, herkesin dediği gibi, ciddi hatalar yapıyor ve belli bir noktadan sonra yerinde sayıyor (bir sorunu vs. çözemiyor ve genelde düzgün şeyleri de bozuyor).
Gemini geçen sene daha iyiydi ya. Çoğu kıyaslamada Gemini savunmuşluğum var ama şu an GPT daha önde götürüyor gibi hissettiriyor. Claude için aynı şeyi söyleyemiyorum kodlamada hata yapmaya başladı. Bir şey ekledikçe kodun bütünlüğünü bozuyor. Bu iş nereye gidecek böyle bilmiyorum ama 2025 son çeyreğinde yapay zekâ daha iyiydi.
Hocam 1 ay gpt, 1 ay gemini kullandım (yoğun şekilde), tabi sizler gibi yazılımsal değil daha çok matematiksel kullandım. Bence gemini öğretmede ve doğru bilgi vermede çok daha başarılı