• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Gemini Arayüzü Okuma Deneyimini Zorlaştırıyor: Yazı Fontu ve Arka Plan Sorunu Nasıl Düzeltilir?

NABERMÜDÜR

Uzman
Arkadaşlar, yazı fontundan dolayı Gemini’yi bir türlü kullanamıyorum. Şimdi size iki yapay zeka arasındaki metin farkını göstermek için ekran görüntüsü atacağım.
ChatGPT'de metin çok daha rahat okunuyor ve derli toplu hissettiriyor. Gemini'de ne kadar düzenleme yaparsam yapayım, yine de göz yoruyor ve okuma isteği bırakmıyor. Sorunun fonttan mı yoksa arka plandan mı kaynaklandığını anlayamıyorum. Yaklaşık yarım saat boyunca nasıl yazması gerektiğini anlatmaya çalıştım ama yine de metin düzenli görünmüyor.
ChatGPT’de ücretli üyeliğim yok, bu yüzden sınırlı erişimim var. Gemini’de ise ücretli üyeliğim olduğu için genellikle onu kullanmak istiyorum. Hatta bu konuda özel bir "gem" bile oluşturdum ancak sonuç yine de tatmin edici değil.
Kısaca, ChatGPT’deki gibi bir yazı biçimini Gemini’de elde etmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Gemini

ChatGPT

"Gemini > Ayarlar ve Yardım > Kayıtlı Bilgiler" kısmına gelip, oraya istediğin anlatım tarzını yazar mısın?

Dosya Ekleri

• 1750083580714.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 42
Gemini'nin fontu Roboto, ChatGPT ise Baloo ya da Fredoka ama ayirt edemedim. Tarayiciyi begendigin fontu kullanmaya zorlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…