Gemini ile bilgisayar nasıl kontrol edilebilir?

ForestGuardiann

Başarılı
Yer
SAMSUN
Merhaba Techolay Sosyal topluluğu,

Son zamanlarda yapay zeka alanındaki gelişmelerle birlikte, özellikle Google'ın Gemini'si gibi büyük dil modellerinin (llm) yetenekleri oldukça dikkat çekiyor. Bu bağlamda, aklıma takılan bir soru var: Gemini'yi kullanarak bilgisayarımızı kontrol etmek mümkün mü? Eğer mümkünse, hangi yöntemlerle ve ne tür işlevleri yerine getirebiliriz?

Bu konuda merak ettiklerim şunlar:
  • Gemini'nin mevcut yetenekleri: Gemini'nin bilgisayar kontrolü için hangi yeteneklere sahip olduğunu biliyor muyuz? Örneğin, dosya yönetimi, uygulama çalıştırma veya sistem ayarlarını değiştirme gibi işlevleri yerine getirebilir mi?
  • API ve entegrasyonlar: Gemini'nin API'leri veya üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyonları aracılığıyla bilgisayar kontrolü sağlamak mümkün mü? Bu konuda geliştirilen projeler veya araçlar var mı?
  • potansiyel kullanım alanları: Gemini ile bilgisayar kontrolünün hangi alanlarda faydalı olabileceğini düşünüyorsunuz? Örneğin, erişilebilirlik, otomasyon veya uzaktan yönetim gibi alanlarda ne gibi avantajlar sağlayabilir?
  • güvenlik ve gizlilik: bilgisayar kontrolü için Gemini'yi kullanmanın güvenlik ve gizlilik açısından ne gibi riskleri var? Bu riskleri en aza indirmek için hangi önlemler alınabilir?
  • gelecekteki gelişmeler: yapay zeka alanındaki hızlı gelişmeler göz önüne alındığında, gelecekte Gemini'nin bilgisayar kontrolü yetenekleri nasıl bir evrim geçirebilir?
Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan herkesin görüşlerini ve deneyimlerini paylaşmasını rica ediyorum. Birlikte bu konuyu tartışarak, Gemini'nin potansiyelini ve bilgisayar kontrolü için kullanılabilecek yöntemleri keşfedebiliriz.

Birçok sorunun cevabını kısa bir şekilde özetlemek gerekirsek eğer; dediğin şeylerin hepsini Python yapıyor ve Windows ve GNU/Linux ile çok uyumlu çalışır Pyhton. Gemini de Python'u kullanarak bilgisayarı çok rahat yönetir yani. Yani süreç (process) başlatma özelliği kazanırsa İleri de neler neler yapar yani, kim bilir.

İşin özü Python aracılığıyla, sistemi çok rahat yönetir ama süreç (process) yönetme yeteneği olmadığı için şu ana yapamaz.

Son düzenleme:

Şu an nasıl yapabileceğim konusunda bir bilgiye sahip misiniz?

Yok ama Python ile kodlar yazarak yönetebilirsin. Çünkü Python sürecini sen elle başlatıyorsun mesela. Gemini'nin bu özellği var mı bilmiyorum ya da başka bir LLM modelinin var mı bilmiyorum.

Ama ben sadece bunların bir LLM için çok zor olmayacağını söylüyorum. LLM için süreç yönetmek çok basit olur, sadece yetki verilmesi lazım yani.

Konu sahibinin izni ile bu konu gerçekten Beni de düşündürüyor. Bilgisayarda mesela herhangi bir ayarı yapmakda zorluk çekiyoruz diyelim bunu yapay zeka çözebilir mi?

Yani bilgisayarı kontrol etme gibi bir yeteneğe sahip mi?

Değerli cevabınız için teşekkür ederim başta. Bu Auto GPT'yi telefona da kurabilir miyiz?

Biliyorum yardımcı olamayacağım ama sana şöyle diyim. Mesela Chat GPT'ye ben diyorum ki bilgisayarda dünden bugüne oluşan dosyaların kısayollarını masaüstünde bir klasöre getiren kod yaz diyorum ve bu kodu yazıp getiriyor.

Çok yakın zamanda ise bunu sesli olarak: "dünden bugüne oluşan dosyaların kısayollarını masaüstünde bir klasöre getir" diyeceğiz ve aynı kodları bir süreçte kendi çalıştırıp, getirecek bize.

Ayrıca bazı programların da CLI yeteneklerini kullanıp, programlı sesli bile yönetebileceğiz yani.

Anladım benim tam istediğim PC'yi bir yapay zeka aracıyla örneğin DeepSeek, ChatGPT, Gemini, Copilot gibi araçlarla yönetmek.

Süreç başlatma özelliği yok galiba, ondan onların yazdıkları kodlarla bizler süreç oluşturarak bilgisayarı kontrol ederiz.

Süreç yönetme özelliği olursa eğer, çocuk oyuncağı LLM için. Çünkü Python biliyor, birçok bilgisayar işlemi Python ile kolayca yapılıyor. Örneğin çeviri yapma, resimdeki yazıyı okuma (ocr), dosyaları her türlü yönetebilme falan filan. Power-shell biliyor, en basitinden kayıt defterini yönetebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…