Selam dostlar. Mevcutta 990 Pro heatsink versiyonunu kullanıyorum. Bir süredir bir takım sorunlar yaşıyorum bu SSD ile ilgili. Hatta sorun yaşadığım SSD'nin konusunu açtım, incelemeniz için linkini bırakıyorum. Ürünü muhtemelen garantiye göndereceğim, garantiden sorun yoktur denilirse başka bir SSD alacağım ekstra. Tüketici hakem heyetine giderse belki uzun sürer bilemiyorum. O arada boşta kalmasın bilgisayar. Duruma göre sıkıntı yaşarsam 990 Pro modelini de kullanmayacağım artık. O yüzden bu konuyu açtım.
@Eagles, yazılımsal bir şey olduğunu zannetmiyorum, yazılımsal olsaydı sürekli hata verirdi. Büyük ihtimalle kroniktir. Belki verilerde bozuk olabilir.
BIOS yazılım sürümü güncel mi?
Kafamda Western Digital Black var. Bu SSD nasıldır? Western Digital dışında kaliteli hangisini tavsiye edersiniz? Anakartım ASUS TUF B650 M-E Wi-Fi modeli var. Bu anakart bildiğim kadarıyla gen 5 destekliyor. Gen 5 SSD'ler ne durumda? Isınma sorunları var deniliyor. Crucial markasının gen 5 modeli de hoşuma gitti açıkçası. Gen 4 mü yoksa gen 5 mi alayım olumsuz sonuçlar yaşarsam? 990 Pro ayarında ya da daha iyisi diyebileceğimiz, soğutuculu önerilere açığım. 1 TB yeterli benim için.
SN7100 önerebilirim fiyat performans açısından. Güç verimliliği açısından oldukça başarılı ve rastgele okuma performansı yüksek. Ancak genel performans açısından ortalama kalıyor ve 4TB seçeneği bulunmuyor. Eğer oyun ve yüksek performans gerektiren uygulamalar için düşünüyorsan, SN850X modeli daha iyi bir seçenek olabilir.
SN7100 önerebilirim fiyat performans açısından. Güç verimliliği açısından oldukça başarılı ve rastgele okuma performansı yüksek. Ancak genel performans açısından ortalama kalıyor ve 4TB seçeneği bulunmuyor. Eğer oyun ve yüksek performans gerektiren uygulamalar için düşünüyorsan, SN850X modeli daha iyi bir seçenek olabilir.
Soğutma ve genel performans olarak 990 Pro ile kıyaslanırsa ne durumda sizce peki? Gen 5 hala pek önerilmiyor sanırım, o da aklımın bir köşesinde çünkü.