Gençlerin farklı inanışları benimsemesi sizce ne gibi sorunlara yol açabilir?

Yer
Cintra
Gençlerin Deizm, Ateizm, Panteizm ve Agnostisizm vb. felsefi görüşlere inanması sizce ne gibi sorunlara yol açabilir?

Forumda bu inanışta olanlar elbet çıkacağı için ben yorumumu en son yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bolunmeye ve kolayca manipule edilmeye acik yapacak onlari. Zaten bu oyunun temelinde bol, parcala ve yonet var. Bu eskiden uluslararasi politikada kullanilirken artik birey duzeyine dusuruldu. Insanlar aslinda neye inandiklarinin hicbir onemi olmadigini anladiklarinda tekrar bir unification olur mu? Ben sanmiyorum. Kendi tabutlarina kendileri caktilar civilerini. Kendi dusen aglamaz.

Vatanperverleği aşılarsan birleşme pek zor olmuyor. Şu anda çoğu Ateist, Deist kimse Fransız İhtilalinde yapılanlara benzer bir davranış göstererek vatanlarına önem veriyor. Tabii bu sayı gittikçe azalıyor.

Isin sonu bu %50 oranda olan kursagindan baska bir şey dusunmeyen cahil kurnazlarinda bitiyor zaten. Yoksa ateist, deist, muhafazakar Atatürk'cu yine vatanini seviyor, onlarin birlesmesi cok zor degil. Ama bu icimizdeki yilanlarin ileride ne yapacagi hiç belli degil. Aptal insanlarin hangi durumda nasıl davranacagini tahmin edemezsin. Kolayca manipule olur ve hata yaparlar bu sasmaz bir gercek. Bu da bir bol parcala yonet ornegi iste.

Is donup dolasip demokrasinin tam bir yalan olmasi gerceginde tikaniyor.

Bir yandan da ben bu Ateizm ve Deizm hikayesinin biraz da kabuk oldugunu dusunuyorum. Insanlarin zorda kalmadikca ne soyledikleri cok onemli degil bence. Olum cok yaklastiginda inanclari ne? O onemli bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durumun bu noktaya gelmesine vesile olanlara sormak lazım. Gençlerin de bir suçu yok. 15 yaşında bir çocuk hayatı boyunca sevgili ülkemizin dinsel iç politikalarının gereksiz ve bunaltıcılığını görüp de hükümet çocuklarının nasıl yaşadığını fark edince ya da keza İslam kadar bunaltıcı olan bir diğer din hristiyanlığın genel hüküm sürdüğü ülkelerdeki özgürlükleri görünce ister istemez her yaptığını dine bağlayan hükümetin dininden uzaklaşır. Bu da kimin bölünmeye sebep olduğunu gösterir. 50 yaşında bunamışlardan oy alma niyetine, böyle bir ortam yaratılması da saçma. Amerika'da da bu dediğin var ama bir bölünme ihtimali yok, umarım Türkiye'de de bu ihtimali ortadan kalkacak birileri başa geçer.

Eğitim olmadığı takdirde demokrasi veya diktatörlük rejimi ile yönetilsen dahi hiçbir farkı yok.

Bir yandan da ben bu Ateizm ve Deizm hikayesinin biraz da kabuk oldugunu dusunuyorum. Insanlarin girtlaklarina bir ustura dayali degilken ne soyledikleri cok onemli degil bence. Olum cok yaklastiginda inanclari ne? O onemli bence.
Bizim insanlarımız çoğunlukla kitap okumak yerine internetten bir bilgiyi özümsemeye çalışırlar.

O kişi karşında dostum.

Bizim insanlarımız çoğunlukla kitap okumak yerine internetten bir bilgiyi özümsemeye çalışırlar.

Arastirma ruhu becerisi varsa dogru bilgiye ulasmak zor degil. Zaten bir sure sonra bir his gelistiriyorsun internet kullanicisi olarak dogru bilgiyi gorunce anliyorsun. Bu memleketin %50'sinin lugati inşallah, masallah, maazallah, illallahtan ibaret. Bunlar seriat isteyip inandiklari dinin kitabini bile bir kere okumus degiller. Bunlarin cogunlukta oldugu ulkede demokirasi olsa ne yazar. Tabii tek yol cahil kandirmak degil demokraside. Akilli insanlar da manipule edilebiliyor.

Dünya üzerindeki en zeki toplumu oluşturup Anarşizm getirmek bayağı iyi olabilirdi.

Dünya üzerindeki en zeki toplumu oluşturup Anarşizm getirmek bayağı iyi olabilirdi.
Is zekada bitmiyor inancta, ideolojide, egitim de bitiyor. Ama yozlastirilmis bir egitimin de yaratamayacagi bir psikopatlik yok. Siki bir sekilde kontrol edilmesi lazim. Yoksa zeki insanin yozlasmisini gorsen korkarsin. O patlamaya hazir %50'ye kurban olursun direkt. Cok tehlikeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…