Is zekada bitmiyor inancta, ideolojide, egitim de bitiyor. Ama yozlastirilmis bir egitimin de yaratamayacagi bir psikopatlik yok. Siki bir sekilde kontrol edilmesi lazim. Yoksa zeki insanin yozlasmisini gorsen korkarsin. O patlamaya hazir %50'ye kurban olursun direkt. Cok tehlikeli.
Eğitim direkt ideoloji ve din gibi unsurları resmen yaratan olgudur. Sen hayatının en önemli bölümünü sana öğretildiği kadar bildiğin için bazı şeylerde yetersizlik yaşarsın. Bu sorun Türkiye içerisinde aşırı fazla. Ayrıca "zeki toplum" derken yargısaldan ziyade birleşimci bir toplumu kastediyorum.
Eğitim ve bilinçlendirmeyi ilgili bakanlıklar doğru düzgün yapmadığı sürece yeni nesil gençler islamiyeti özümsemez. Tarikatlar konusuna girmek istemiyorum çünkü ilgili bakanlıkların umrunda bile değil.
Evet, inanç ayrılığı maalesef ki medeniyet kitlemizin gelişmemişliği yüzünden ileride daha büyük sorunlara yol açacaktır.
Gençlere erdemli duyguları aşıladıktan sonra inancının bir önemi kalmaz. Ben ateistim, bir ara en yakın arkadaşım dediğim müslüman birisi var. Çocuk her hafta aklıma gelmeyecek en az 100 tane korkunç şey söyleyip sen bunları neden yapmıyorsun zaten inanmıyorsun diyordu. Yani kendisi inançsız olsa ve işin sonunda yargı olmasa yapacak herhalde. Etrafımızda çok fazla insan görünümlü çöp parçası var.
Gençlere erdemli duyguları aşıladıktan sonra inancının bir önemi kalmaz. Ben ateistim, bir ara en yakın arkadaşım dediğim müslüman birisi var. Çocuk her hafta aklıma gelmeyecek en az 100 tane korkunç şey söyleyip sen bunları neden yapmıyorsun zaten inanmıyorsun diyordu. Yani kendisi inançsız olsa ve işin sonunda yargı olmasa yapacak herhalde. Etrafımızda çok fazla insan görünümlü çöp parçası var.
Bence bunları polise söyle. Bana Deist'im diye "Tanrı yoksa adalet nasıl olacak?" , "Sen birini öldürürsen üzülür müsün?" falan diye sorular sorulmuştu. Bence "Vicdanım var yetmez mi?" diyerek cevaplamıştım. Şu anda Panteist'im.
Is zekada bitmiyor inancta, ideolojide, egitim de bitiyor. Ama yozlastirilmis bir egitimin de yaratamayacagi bir psikopatlik yok. Siki bir sekilde kontrol edilmesi lazim. Yoksa zeki insanin yozlasmisini gorsen korkarsin. O patlamaya hazir %50'ye kurban olursun direkt. Cok tehlikeli.