Gençlerin farklı inanışları benimsemesi sizce ne gibi sorunlara yol açabilir?

Türkiye'de eğitimin nesi kötü beyefendi?

Bunu soruyorsanız durumunuz vahim. Hiç mi kitap ve dergi okumuyorsunuz? Bizim eğitim sistemimiz köleleştirmeye dayalıdır. Mesela, edebiyat dersi iyi olan çocuğa edebiyat dersi yerine matematik dersi veririz veya öğretmen öğrenciye saygı duymaz ve aynı şekilde öğrencide öğretmene saygı duymaz çünkü rejim otoriter dahi olsa isteyerek yapılan bir eylem olmaz. Mesela, bizim ülkemizde üretken zekaya sahip olan kişi sayısı yok. Biz o çocuklarımızı ABD'ye ve Avrapa'ya sattık bile. Üstüne bilim gelişmesin diye tonlarca çaba harcadık. Misal, Ortaokul eğitimi alan bir çocuk neden "Din Kültürü" adı altında "İslam Kültürü" diye bir ders alsın? Bizim ihtiyacımız olan dersler matematik, tarih, edebiyat, kimya, fizik, geometri ve toplumun haklarını belirten derslerdir. Bizim İngilizce ve din kültürü dersine ihtiyacımız yok. Bu çocuklar hafız olacaklarsa o zaman İmam Hatip'e giderler. Ayrıca bizim öğretmenlerimizi seçerken torpile değil işini iyi yapıyor mu diye bakılmalı ve öğretmen adayları sınava girdikten ve Üniversite kabulüne geçiş aşamasında psikolog ve psikiyatri tarafından denetlenmelidir. Bu devamlılığı okulda çalışan öğretmenler içinde yapmalıyız. Gençleri kendi alanı olmayan sorularla boğmak yerine kendi alanları olan soruları sormalıyız. Mesela, bir kişi avukat olmak istiyor diyelim. Bu kişiye matematik sormak ne kadar mantıklı? Hiçbir mantığı yok öyle değil mi? Hadi bu konuyu geçelim. Arkadaşım biz neden sürekli İmam Hatip açıp üstüne bu din eğitimi alan çocukları polis, asker, öğretmen ve hatta hakim yapıyoruz? Bu adamlar din eğitimi aldılar. Bu adamların işlevi dini yasadır. Biz Şeriat ile de yönetilmiyoruz. Hadi bunu da geçelim. Biz neden Meslek Liselerinin sayısını ve eğitim kalitesi arttırmıyoruz? Bence Meslek Liseleri, Anadolu ve İmam Hatip Liselerinden kat ve kat daha önemli. Direkt bir çalışan yetiştiriyorsun ancak yapan var mı? Yok. Hadi bunu da geçelim. Okullar neden 9-10 gibi tam uyku alınmış vaziyette olduğumuz saatler yerine 6-7 gibi daha uyuyan ölü olduğumuz saatlerde açılıyor? Çocuğun kafası 7:20'de başlayan derste ne anlayacak? Hadi bunu da geçelim. Biz okullarımızda neden öğrencinin alanını tespit edip neden o alana yönlendirmek yerine o yeteneği öldürüyoruz? Hadi bunu da geçelim dedin. Yahu! Fizik neti 0 olan adam neden Fizik eğitimine başvurduğunda alınabiliyor? Soruyorum sana sence eğitim sistemimiz nasıl?

Ooo, klâsik şeyler yazmışsın. Öğretmen-ogrenci birbirine saygı duymuyor falan filan, yahu abi her sistemde çürükler illaki çıkar. Diğer övdüğün ülkelerde de çokça var?
Türkiye eğitim 2 tane eksi yanı var.
-Lisenin zorunlu olması
-Karma eğitim olması
Bu ikisi olmasa tamamen iyi eğitim sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Lisenin zorunlu olması
İlkokul ve Ortaokul'da verilmeyen eğitimi Lise'de vermeye çalışıyorlar.

-Karma eğitim olması
Karma sistem neden kötüymüş? Kadın ve erkek ayrı falan. Hiç mantıklı değil.

Ooo, klâsik şeyler yazmışsın. Öğretmen-ogrenci birbirine saygı duymuyor falan filan, yahu abi her sistemde çürükler illaki çıkar. Diğer övdüğün ülkelerde de çokça var?
Diğer övdüğüm ülkelere bakıldığında öğrenciye en azından insan muamelesi yapılıyor. Ayrıca biz eğitimi zorunlu hale getirerek zaten köle yetiştiriyoruz. İşsiz kal ve öl. İktidarın isteği budur.

Türkiye seküler bir ülke. Benim ailemdeki herkes müslüman olabilir ama ben ateistim. 3 sene olacak sanırım, hani kime ne zararım olmuş. İşin iyi yanı müslümanlığın bu kadar kötü yanı olduğunu çok sonra anladım.

Mesaj alinti bildirimi geldi ama benim mesaj süt almaya gitti sanirsam. Silinmesine rağmen alinti bildirimi geliyor .d hayir sanki adamin anasina sövdük.

Bu arkadaşın eski nicki Kuzey Kore Hayranıydı sanırım, ciddiye almamak lazım.
Kırıldım.

Bir insan satanist ve Yahudi olmadığı sürece hangi dinden olursa olsun beni hiç alakadar etmez.
Satanistler kendi cinsel organlarının doğrultusunda hareket ettikleri için sorun teşkil etmiyor.

Turkiye'de kebaptan baska ne iyi arkadasim? Iyi bir sey varmi Turkiye'de?
Tantuni?

3 arkadaş var. Sırasıyla; Müslüman, Hristiyan ve agnostik. Müslümanlığa göre Hz. İsa kıyamet günü ümmetim Muhammed deyip kıyamet olacak ama Hristiyan arkadaşa bunu dersen reddeder ve bir bozukluk olur. Müslüman ve Hristiyan olan agnostik olana hem islamiyet hem de hristiyanlıkta olan ayetlerle yaradanın varlığını agnostiğe kanıtlamaya çalışıyor ama bu sefer Müslüman ve Hristiyan olan ikili agnostikle bir düşüyor. Ben Hatay'da yaşıyorum ve Arap alevisi yani Hatay alevisi değilim(öz ve öz Türk'üm, aslında kafkas göçmeniyiz). Hatay'da her etnik kökenden bir soy var. Birçok Ortodoks ermeni, Katolik ve diğer dinlerden olan arkadaşlarım var ve bu konuları birçok kez konuştuk ama konuyu açan taraf onlardı bu yüzden sonuçları arkadaşlığımız etkilenmesin diye uzatmadan kapattık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…