- Cihaz
- General Mobile GM5 plus
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere General Mobile GM5 Plus model telefonun FRP kilidi nasıl kırılır bunu anlatacağım:
FRP kilidi nedir?
Evet bunu bilmeyenler olduğu için açıklamak istedim FRP kilidi eğer bir telefon içinde Gmail açıkken sıfırlanırsa telefonun kilitlenmesini sağlıyor ve bu cihaz sıfırlandı cihaz ile senkronize edilmiş Gmail girin hatası alıyorsunuz.
Gerekenler:
Bir PC.
Type-C kablo.
GM5 Plus.
OTG.
Başka telefon.
1.Rom kurma:
Evet arkadaşlar ilk başta EDL mod ile ROM kurmamız gerekli niye diye sorarsanız cihazın üzerinde çıkan kilit işareti kalkıyor.
İlk önce yukarıdaki linkten RAR dosyasını indirip çıkartıyoruz ve içindeki uygulamayı kuruyoruz.
Sonrasında stock ROM'u indiriyoruz ve RAR'dan çikarıyoruz.
androidfilehost.com
Sonrasında arama bölümünden QFIL yazıp açıyoruz.
Sonrasında flat Build kısmını işaretliyoruz.
Ardından browse kısmına tıklayıp çıkardığımız ROM dosyasının klasörüne girip prog_emmc_firehose_8952_ddr.mbn adlı dosyayı seçip aç kısmına tıklıyoruz.
Daha sonrasında load XML kısmına tıklayarak cihazımıza uygun dosyayı seçiyoruz.
Bundan sonra otomatik olarak bir pencere daha açılacak ve oradan patch0.xml adlı dosyayı seçip aç kısmına tıklayacağız ve bu seçme işlemi bitecek bundan sonra telefonumuzu kapatıp Type-C kablonun ucunu telefona takacağız ama PC'ye takmayacağız ses açma tuşuna basılı tutacağız ve PC'ye takçaz ve devam edeceğiz ondan sonra GM logosu gelip ekran gidecek ama program telefonu algılamayacak sonrasında klasöre çıkarıp bu driveri kuracağız.
Sonrasında telefonumuzu program tanıyacaktır ve download tuşuna basıp işlemin bitmesini bekleyeceğiz.
İşlem bitince cihazın güç düğmesine uzun süre basarak cihazı açacağız açılınca cihazı geri kapatıp güç ve ses kısma tuşlarıyla Bootloader gireceğiz. Ben açıkçası bu kısmı telefonla yaptım ama minimal ADB and Fastboot ile deneyebilirsiniz. OTG ile başka telefona GM5 Plus bağlıyoruz. Play Store girip bugjaeger adlı uygulamayı indirip açıyoruz.
Sonrasında bu kısma gelip alttaki küçük mavi alana tıklıyoruz.
Bundan sonra o kısma fastboot erase frp kodunu yazıyoruz.
Sonrasında yazdığımız yerin yanındaki olan butona basıyoruz. Güç butonuna basarak telefonu açıyoruz ve işlem bitti.
FRP kilidi nedir?
Evet bunu bilmeyenler olduğu için açıklamak istedim FRP kilidi eğer bir telefon içinde Gmail açıkken sıfırlanırsa telefonun kilitlenmesini sağlıyor ve bu cihaz sıfırlandı cihaz ile senkronize edilmiş Gmail girin hatası alıyorsunuz.
Gerekenler:
Bir PC.
Type-C kablo.
GM5 Plus.
OTG.
Başka telefon.
1.Rom kurma:
Evet arkadaşlar ilk başta EDL mod ile ROM kurmamız gerekli niye diye sorarsanız cihazın üzerinde çıkan kilit işareti kalkıyor.
Sonrasında stock ROM'u indiriyoruz ve RAR'dan çikarıyoruz.
GM_5PLUS_7.1.1_NNK57_EDL_STOCK_ROM_BY_TURKDEVS.7z | by Asderdd for GM 5 Plus
Download GApps, Roms, Kernels, Themes, Firmware, and more. Free file hosting for all Android developers.
Sonrasında flat Build kısmını işaretliyoruz.
Ardından browse kısmına tıklayıp çıkardığımız ROM dosyasının klasörüne girip prog_emmc_firehose_8952_ddr.mbn adlı dosyayı seçip aç kısmına tıklıyoruz.
Daha sonrasında load XML kısmına tıklayarak cihazımıza uygun dosyayı seçiyoruz.
Bundan sonra otomatik olarak bir pencere daha açılacak ve oradan patch0.xml adlı dosyayı seçip aç kısmına tıklayacağız ve bu seçme işlemi bitecek bundan sonra telefonumuzu kapatıp Type-C kablonun ucunu telefona takacağız ama PC'ye takmayacağız ses açma tuşuna basılı tutacağız ve PC'ye takçaz ve devam edeceğiz ondan sonra GM logosu gelip ekran gidecek ama program telefonu algılamayacak sonrasında klasöre çıkarıp bu driveri kuracağız.
İşlem bitince cihazın güç düğmesine uzun süre basarak cihazı açacağız açılınca cihazı geri kapatıp güç ve ses kısma tuşlarıyla Bootloader gireceğiz. Ben açıkçası bu kısmı telefonla yaptım ama minimal ADB and Fastboot ile deneyebilirsiniz. OTG ile başka telefona GM5 Plus bağlıyoruz. Play Store girip bugjaeger adlı uygulamayı indirip açıyoruz.
Sonrasında bu kısma gelip alttaki küçük mavi alana tıklıyoruz.
Bundan sonra o kısma fastboot erase frp kodunu yazıyoruz.
Sonrasında yazdığımız yerin yanındaki olan butona basıyoruz. Güç butonuna basarak telefonu açıyoruz ve işlem bitti.
Son düzenleme: