oefe37

Üyecik
Merhaba,

GM 5D cihaza (5 Plus değildir) wileyfox Swift ROM yükledikten sonra, cihaza hiçbir şekilde QFIL üzerinden stock ROM yüklenmiyor. OEM kilidi kapalı olduğundan ve cihaz brick olduğundan Fastboot ile yüklemede yapamıyorum.

Birçok sürücü, stock ROM ve yükleme aracı denememe rağmen problem devam ediyor. "sahara" hatası almaktayım. Cihazı 9008 modunda tanıtabiliyorum, EDL kablosu ve test point noktalarını kullanmama rağmen stock ROM yükleyemiyorum.

Bilgisi olan var mıdır? @Jahrein Fan

Teşekkür ederim.

QFIL 2.0.1.9 veya üst sürümlerini kullanmalısın. Güncel olmayan sürüm kullanırsan Sahara hatasını verebilir.

Cihazın için uygun firehose dosyası kullanmazsan Sahara hatası alırsın. Stock ROM’un içindeki prog_emmc_firehose_8916.mbn dosyasını kontrol et. Eğer çalışmazsa farklı bir GM 5D stock ROM’undan firehose dosyası alıp dene.

Sıkıntılı bir dosya varsa diğer MSM8916 cihazlardan dosya alabilirsin, risk almaya değer diyorsan.

Cihazı 9008 modunda tanıtabiliyorum
Bu iyi denilebilir yoksa daha fazla uğraştırırdı.

ROM ile uğraşmaya gerek yok ROM'u yüklemeye çalışalım dersen bunları deneriz biz de.

Qualcomm sürücülerini de kontrol edip bi bak.
Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 sürücüsünün doğru yüklenmiş mi yüklenmemiş mi diye konrtol et, Windows 10 ve 11’de sürücü imza doğrulamasını kapatıp sürücüleri tekrar yükle.

CMD'yi aç, bcdedit /set testsigning on bunu gir ve sistemi kapa aç.
Sürücüleri yeniden yükle, sonra yeniden CMD'yi aç ve aynı konutu gir sadece sonunda ''on'' yerine ''off'' yazılı olsun.

Bağlantıyı da düzgün yap telefon cortlamasın sonra dikkat et.

Bir de yüklediğin Stock ROM'un koduna, numarasını falan tekrar bi kontrol et yanlış ROM olmasın bölge farklılıkları bile etki edebiliyor bazen. QFIL olmuyorsa QPST ye de bak istersen. Ama OEM kilitli demişsin bunlar işe yarar mı bilmem ama denemekte fayda var.

Merhaba,

GM 5D cihaza (5 Plus değildir) wileyfox Swift ROM yükledikten sonra, cihaza hiçbir şekilde QFIL üzerinden stock ROM yüklenmiyor. OEM kilidi kapalı olduğundan ve cihaz brick olduğundan Fastboot ile yüklemede yapamıyorum.

Birçok sürücü, stock ROM ve yükleme aracı denememe rağmen problem devam ediyor. "sahara" hatası almaktayım. Cihazı 9008 modunda tanıtabiliyorum, EDL kablosu ve test point noktalarını kullanmama rağmen stock ROM yükleyemiyorum.

Teşekkür ederim.

Hocam GM4 ekran takılı GM5'lerde o ROM çalışıyor eğer GM5 ekranlı GM5'te denediyseniz geçmiş olsun ekran değişimi lazım.

Merhaba,

Teşekkür ederim.

Valllahi sana söyleyeyim mi aynı sorunu yıllarca bende yaşadım yaşamayada devam ediyorum bende de General Mobile 4G var. Artık geçmiş olsun wileyfox Swift romlarına mahkumsun ve bende öyleyim.

Herkese desteği için çok teşekkür ederim. Farklı mbn dosyaları denememe rağmen olmadı.

Cihazı bu şekilde kullanacağım. Konu kilitlenebilir.

Teşekkür ederim.