Geometri yetişir mi, hangi konulara odaklanılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiedae3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 224
  • Etiketler Etiketler
    hangi

shiedae3

Başarılı
Geometride sıfırım diyemem ancak sınavlarda çözerken zorlanıyorum. Temelim var ancak pratiğim yok denebilir. (Hem TYT hem AYT için geçerli)

Sizce hangi konulara ağırlık verip hangi kaynaklara yoğunlaşarak hızlı net toplayabilirim?

Üçgenleri direkt halletmen lazım. Kaynak olarak kolaydan başlamanın en iyisi olduğunu düşünüyorum. Karekök 0 veya toprak ile başlayabilirsin.

Ek olarak belirteyim geometride her konu önemli bana kalırsa. Çünkü çok hızlı net arttırılabiliyor. Ama genel olarak en önemlisi üçgenler.

Üçgenlere hakimiyetim var hocam üçgenler deneme deposundan soru çözümü yapıp, yapmadığımı da izleyip başka zaman tekrar deniyorum.

Üstüne konu anlatımı ve test çözümüyle günde 1 saat ayırsam yeterli olur mu? (yalnızca konu anlatımı ve konu testine 1 saat)

Yetmeyebilir ama netine de bağlı biraz.

TYT yetişir fakat AYT bilemiyorum. TYT'de 1-2 netlerden 2 ayda 8-9 netlere çıktım. Tabii temelim ufaktan vardı, yok diyemem. Özellikle benzerlik konusunu oturt. Gerisi gelir. Saat sayını biraz daha arttırabilirsin, kolay gelsin.

TYT'de 2-3 nete çıkman 1-2 haftanı falan alır. Özellikle dik üçgen ve benzerliği çok iyi öğren. AYT için bilemiyorum 2 yıldır çok kasıyorlar. Belki 2022-2023 dönemine dönerlerse full bile çekebiliriz.

Çemberi eskiden çok iyi yapıyordum hocam. Biraz görsem konuları hatırlasam yapabileceğimden eminim yalnızca TYT beni korkutuyor.

Çemberi eskiden çok iyi yapıyordum hocam. Biraz görsem konuları hatırlasam yapabileceğimden eminim yalnızca TYT beni korkutuyor.

TYT'de 2 tane katı cisimler çıkıyor. 6-8 tane üçgenler veya çıkarsa açı sorusu çıkıyor.

Hocam anladım sağ olun. Üçgenleri düşe kalka çöze çöze öğreneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…