getic.com'dan alışveriş yapan var mı?

dogon

Çalışkan
getic.com diye bir site buldum. Aradığım ürün çok uygun fiyatta. Forumda da bulamadım. Yurt dışı Litvanya menşeli. Bu son durumlar nedir acaba 49,87 dolar için çok vergi öder miyim? Siz hiç yurt dışından elektronik ürün aldınız mı? Tecrübeleriniz nelerdir? Ben hayatımda ilk defa alacağım.

İsmini ilk defa duyuyorum. Amazon US'ta satış yapıyorlar. Birisi Reddit'te kötü bir deneyimini paylaşmış.

MikroTik Amazon ABD satıcısı ‘GETIC’ ile yaşadığım kötü deneyim ve MikroTik’ten RMA alma süreci

Güncelleme (03-03-2023 @ 10:10 ET)
– Amazon ile dördüncü kez iletişime geçtikten sonra nihayet bana bir kargo etiketi gönderdiler. Orijinal iade süresi geçtikten sonra satın alınan ürünlerde Amazon’a söylenecek sihirli cümle şuymuş:
“Ürün arızalı ve satıcı bana iade sürecinden farklı olan RMA başlatmamı söyledi.”

Güncelleme (03-03-2023 @ 9:25 ET) GETIC’ten gelen yanıt:
“Merhaba, Yanıtınız için teşekkür ederiz. Siparişiniz Amazon’un lojistik merkezinden size teslim edildiyse, maalesef doğrudan iade kabul edemiyoruz. Amazon ile bu konuda bir anlaşmamız var; bu tarz durumlarda Amazon müşteriye iade talimatlarını vermek zorundadır. Bu durumda arızalı ürün Amazon’a geri gönderilmelidir. Mümkünse Amazon size bir yenisini sağlar, mümkün değilse para iadesi yapmalıdır. Lütfen Amazon’dan tekrar iade talimatlarını vermelerini isteyin. Eğer Amazon bunu reddederse, bize bildirin; Amazon ile bir vaka açacağız. Yaşanan rahatsızlık için çok üzgünüz. Saygılarımızla, GETIC ekibi”

Temelde söyledikleri şu: “Git bi’ uğraş.”

Güncelleme (03-03-2023 @ 8:30 ET) – MikroTik’ten gelen yanıt:
“MikroTik olarak son kullanıcılar için RMA hizmeti sunmuyoruz. Lütfen GETIC ile doğrudan şu site üzerinden iletişime geçin:
https://www.getic.com/warranty

Bu konu hakkında bizim onayımızı içeren gerekli bilgileri SUP-XXXXX numaralı destek kaydına referans vererek iletin.

MikroTik bir üretici olarak son kullanıcıya garanti hizmeti vermez. Garanti ve onarım ile ilgili tüm sorular satıcıya yönlendirilmelidir.

Lütfen bunun başarılı olup olmadığını bize bildirin.

Saygılarımızla,”

Haziran 2022 – Amazon üzerinden LETONYA merkezli satıcı GETIC’ten CRS305-1G-4S+IN (4 port 10G SFP switch) satın aldım. GETIC, ABD satışları için Amazon’un lojistik hizmetini kullanıyor. Yani GETIC ürünleri Amazon’a gönderiyor, Amazon depoluyor, satıyor ve normalde iadeleri de Amazon yönetiyor.

Şubat 2023 –

Switch bozuldu. MikroTik ile destek kaydı açtım, her zamanki kontrolleri yaptık, cihaz yine çalışmadı. MikroTik bana satıcı GETIC ile iletişime geçmemi söyledi.

GETIC ile iletişime geçtim, Amazon’a yönlendirdiler. Bu garipti çünkü Amazon üzerinden garanti RMA işlemi hiç yapmamıştım.

3 gün içinde Amazon ile iki kez görüştüm – sonunda ABD Amazon ekibinden biriyle konuştum – “yardım edemeyiz, kusura bakma” dediler.

Şimdi – sinirlenip Reddit’te paylaşıyorum ki konu biraz görünür olsun. GETIC/MikroTik destek bileti üzerinden de güncelleme yapıyorum ve bu Reddit bağlantısını bırakıyorum, uğraştığımı bilsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…