Çözüldü GetirFinans faiz oranı doğru mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Caner Uncu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 740
  • Etiketler Etiketler
    faiz
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Çorum
Arkadaşlar merhaba, GetirFinans hesabı açmayı düşünüyorum ancak kafama takılan bir nokta var. %47,5 günlük faiz oranı diye reklam mevcut. Ben şu anda Enpara kullanıyorum ve %35 faiz ile ₺62.000'ye ₺1.617 faiz getiriyor, GetirFinans'ın sitesine girip aynı tutardan hesaplama yapıyorum, ₺1.692 faiz getirisi gözüküyor. Faiz işletilen tutar az olduğu için mi böyle? Ve böyleyse %47,5 faiz diye reklam yapmanın ne anlamı var onu da çözemedim ben.

Hangikredi'nin sitesinden GetirFinans hesaplaması yapıyorum, orada da aynı tutar için yaklaşık ₺2.200 faiz getirisi gözüküyor. Bunların hangisi doğru?

Çözüm
Adamların hesabı bozuk galiba. Ya da ben faiz hesaplamayı unuttum.

Değeri 65.000 giriyorum, 50.000 işletilen oluyor. 1 günlük seçince kazanç 55,31 kira oluyor. Ben 50.000 liraya 1 günlük %47,5 faiz hesaplayınca 65,07 lira buluyorum. Hesapladığımda ~%40,37 ediyor.
2 gün yapınca 110,68 lira veriyor. 130,22 lira vermesi lazım. Verdiğini hesapladığımda yine ~%40,37 ediyor.
32 gün için de aynı, ~%40,37 ediyor. ~2125 (kullandığım hesap makinesi yemedi) lira yerine 1800,55 lira veriyor.

Fark @Alperen Arslan'ın dediği gibi %15 civarı.
Koyduğum paranın tamamına faiz işletmediği için %47.5 faizin bir anlamı kalmıyor ki. Burada bir kullanıcının gözünü boyama durumu yok mu?
İşlettiği kadarı koyun hocam o zaman? Geri kalan tutarı da günlük getiri sunan diğer enstürmanlara koyun. Paranın kontrolü sizde. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

İfadeler: 409
İşlettiği kadarı koyun hocam o zaman? Geri kalan tutarı da günlük getiri sunan diğer enstürmanlara koyun.
Hesaptaki paraya göre pasif bakiye de dinamik olarak değişiyor. Pasif bakiye istemiyorsa aylık vadeli hesap ya da N Kolay Bono gibi alternatiflere bakması lazım. 25 yaş ve altına Global Genç Hesap ve KiraZZZ gibi alternatifler de var.

İşlettiği kadarı koyun hocam o zaman?
İşlettiği tutarı koyunca onun da daha azını işletiyor. Örneğin 62.000 TL koyduğumda 47.000 TL işletiyor. 47.000 TL koyduğumda ise 39.500 TL'sini işletiyor. Yani hiçbir şekilde bakiyenin tamamına faiz işletmiyor. Bu yüzden de anladığım kadarıyla %47.5 oranının bir anlamı kalmıyor, göz boyama işi.

Farklı bankalara yöneleceğim, Enpara da çok az veriyor.

İfadeler: 80
Pasif bakiye istemiyorsa **** gibi alternatiflere bakması lazım.
Finansal danışmanlık lisansım olmadığı için bilerek yatırım tavsiyesi vermiyorum. Bence siz de boş yere başınızı yakmayın.

Kişiye bazlı bir tavsiye sunmamak için buradaki herkese tefas.gov.tr'ye göz atmalarını öneriyorum. Günlük faiz getiren birikim hesapları, aylık faiz getiren vadeli hesaplar ya da para piyasası fonu gibi fonlarının arasında ne fark olduğunu öğrenmenizi önerebilirim

Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için.

İfadeler: 80
Finansal danışmanlık lisansım olmadığı için bilerek yatırım tavsiyesi vermiyorum. Bence siz de boş yere başınızı yakmayın.
Yatırım tavsiyesi değil ki. Çiçekçi adresini sayar gibi pasif bakiyesiz bankaları saydım. İnternette 2 dakika aramayla çoğu bulunabiliyor. Bono’da TMSF garantisi yok mesela. TEB’deki Marifetli Hesap’ta var ve BNP Paribas gibi aşırı zengin bir bankaya ait. Neredeyse her ülkede hizmet veriyor. Türkiye’yi bile satın alır desek yeri.
Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için.
Rica ederim. GetirFinans’taki pasif bakiyeyi hafta sonu çekip Enpara’ya atarsanız faiz alabiliyorsunuz fakat diğer bankalarda pasif bakiye çekilirse vadeli hesaptan otomatik olarak tamamlayabiliyor.

Dünden bugüne Nurol Portföy Para Piyasası Fonu (PPN) %0,1240 brüt getiri sağlamış. Bu da yıllık %45,27 gibi bir oran yapar. Üstelik paranın sadece bir kısmını işletirim diye nazlanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…