Ghost of Tsushima'yı nasıl buldunuz?

Henkai

Uzman
Moderatör
Merhaba sevgili dostlar. İki gündür oynuyorum ve atmosferi gerçekten beni benden aldı. Optimizasyon olayını Sony çok iyi yapmış. Görevlerde, sinematik sahnelerde çalan müzikler çok başarılı. Bazı sahnelerde gözüm yaşardı diyebilirim.

Ana görevler, yan görevler ve düşman bölgeleri gibi uğraşabileceğiniz birçok aktivite var oyunda. Oyunun akışı hızlı değil, standart şekilde ilerliyor. Genel itibarıyla 8/10 veriyorum oyuna.

Eksiklerine gelecek olursak; bir süre sonra hep aynı türde düşmanlar görmek sıkıcı olabiliyor. At sürme tekniği daha iyi olabilirdi. Felç kalmış şekilde sürüyoruz resmen. :rofl: Yapay zekayla etkileşime girme durumları biraz az ancak daha fazla olabilirdi.

Siz nasıl buldunuz?

Oyun bence güzel. PS4'ten az da olsa deneyimlemiştim. Gözüme batan bir detay varsa o da sinematik olmayan Cutscene'lerdir. Yani karakterlerden uzakta olan bir kamera açısı var ve o kamera açısında da Cutscene oynuyor. O Cutscene'ler berbat bence. Onun dışında mekanikler iyi yapılmış, vuruş hissiyatı oturaklı halde. Hikayesi de fena değil.

Bulamadım.
1720120550088.webp

Oyun bence güzel. PS4'ten az da olsa deneyimlemiştim. Gözüme batan bir detay varsa o da sinematik olmayan Cutscene'lerdir. Yani karakterlerden uzakta olan bir kamera açısı var ve o kamera açısında da Cutscene oynuyor. O Cutscene'ler berbat bence. Onun dışında mekanikler iyi yapılmış, vuruş hissiyatı oturaklı halde. Hikayesi de fena değil.

Oyunun bütçesi kısıtlı çünkü hatta oyun Sony'nin devrimi. 60M bütçede yapılan bir oyunun getirisi olarak zirvede zaten.

Bulamadım çünkü Sony Kafkaslarda yaşayanlara ikinci sınıf muamelesi çektiği için Steam'de erişilemiyor.
1720121092357.webp
Sony'nin yaptığı her ürünü milyonlarım olsa bile korsan oynamaya devam :hehehe:

Kötü bir oyun. Zamanında Days Gone'ı yerden yere vuran oyun medyası, ilginç bir şekilde bu oyunu bayılarak oynadı. Ne oyunda düzgün bir animasyon var ne de iyi bir ara sahne. PS2 zamanlarındaki ara sahneleri hatırlatıyor bana. Grafiklerde, doku kalitesi rezalet olunca, bir şekilde oyunu nasıl iyi gösterebiliriz çabasına girerek, oyunun sanat tasarımını çok iyi yaptılar, bu şekilde, normalde kötü gözüken oyun, manzaraları harika bir oyuna dönüştü. Animasyon olmamasını anlamıyorum ben, ya loot yaparken el animasyonu yapmak zor birşey değil ya da kapı açma animasyonu. Bu oyunu 6 senede yaptılar, Sony'nin diğer stüdyosu olan Naughty Dog, 3 senede TLOU Part 2'yi yaptı. Oynanış tarafını keyifli buldum, birşekilde kendini bu yüzden oynattı oyun.

Bu arada benim bu oyunu gömme sebebim, firmadaki potansiyel. Zamanında İnfamous serisini bayılarak oynardım, Yeni IP yaptıklarını duyunca insan bir beklentiye giriyor, sonuçta da, hayal kırıklığına uğradım. Bu oyun Klasik Ubisoft oyunlarından farksız.

Son düzenleme:
Konuyu takip ediyorum. Lütfen yorum yapacak başka arkadaşlar da olursa, spolier vermeden yorum yapsın. Benim de heveslendiğim bir oyun. Deneyimleyenlerden dinlemek isterim ben de.

Kötü bir oyun. Zamanında Days Gone'ı yerden yere vuran oyun medyası, ilginç bir şekilde bu oyunu bayılarak oynadı. Ne oyunda düzgün bir animasyon var ne de iyi bir ara sahne. PS2 zamanlarındaki ara sahneleri hatırlatıyor bana. Grafiklerde, doku kalitesi rezalet olunca, bir şekilde oyunu nasıl iyi gösterebiliriz çabasına girerek, oyunun sanat tasarımını çok iyi yaptılar, bu şekilde, normalde kötü gözüken oyun, manzaraları harika bir oyuna dönüştü. Animasyon olmamasını anlamıyorum ben, ya loot yaparken el animasyonu yapmak zor bir şey değil ya da kapı açma animasyonu. Bu oyunu 6 senede yaptılar, Sony'nin diğer stüdyosu olan Naughty Dog, 3 senede TLOU Part 2'yi yaptı. Oynanış tarafını keyifli buldum, bir şekilde kendini bu yüzden oynattı oyun.

Bu arada benim bu oyunu gömme sebebim, firmadaki potansiyel. Zamanında İnfamous serisini bayılarak oynardım, Yeni IP yaptıklarını duyunca insan bir beklentiye giriyor, sonuçta da, hayal kırıklığına uğradım. Bu oyun Klasik Ubisoft oyunlarından farksız.

Oyun yapması gereken şeyleri yapıyor. Olay da bu zaten ve üstüne üstlük de sana manzara sunuyor. TLOU2 250M avroluk bir yapım, karşılaştırdığın oyunun bütçesi 1/5'i yani öyle düşün. Oyunun yapması gereken 2 şey var, yakın dövüş mekanikleri ve genel hatlarıyla samuray hissini vermek. Bunu da yapıyorlar o bütçeyle. Ara sahnelerden bir şey beklemek saçma olur. Ayrıca Sony Infemous s. İle bu şirkete güvenmemesi normal çünkü o 3 oyun da patlama yapmayan oyunlar. Bugün adını kim biliyor ki? Son oyunu muhteşem hype verdi ama satışı kaç? Oyun elindeki imkanlara göre mükemmeli başarıyor.

Elindeki bütçeye rağmen teması ve havasıyla gayet güzel oyun. Oynanışı, duruşlar falan da gayet zevkli. Tek zayıf yanı, hikaye.

Kötü bir oyun. Zamanında Days Gone'ı yerden yere vuran oyun medyası, ilginç bir şekilde bu oyunu bayılarak oynadı. Ne oyunda düzgün bir animasyon var ne de iyi bir ara sahne. PS2 zamanlarındaki ara sahneleri hatırlatıyor bana. Grafiklerde, doku kalitesi rezalet olunca, bir şekilde oyunu nasıl iyi gösterebiliriz çabasına girerek, oyunun sanat tasarımını çok iyi yaptılar, bu şekilde, normalde kötü gözüken oyun, manzaraları harika bir oyuna dönüştü. Animasyon olmamasını anlamıyorum ben, ya loot yaparken el animasyonu yapmak zor birşey değil ya da kapı açma animasyonu. Bu oyunu 6 senede yaptılar, Sony'nin diğer stüdyosu olan Naughty Dog, 3 senede TLOU Part 2'yi yaptı. Oynanış tarafını keyifli buldum, birşekilde kendini bu yüzden oynattı oyun.

TLOU ile nasıl karşılaştırdın bu oyunu anlamadım. Birinin bütçesi 60 küsur diğerinin 250 küsur. Rica ediyorum firmada potansiyel olsa ne yazar.

Geri
Yukarı Alt