yusufumm07
Üstün
13 MB'lik GIF dosyasını 8 MB'ye nasıl küçültürüm?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ilk defa yapacağım boyut küçülmüyorİnternetteki GIF sıkıştırma sitelerine de atmayı deneyebilirsin bu kadar teknik bilgin yoksa.
Deneyip dönüş yapacağımBen file converter isimli bir yazılım kullanıyorum. Önce sağ tık yapıp düşük kalite gife çeviri seçiyorum. Sonra bu siteye gidip gifi daha da küçültüyorum. İstediğim boyuta gelene kadar tekrarlıyorum.
1080p olduğu için boyut yüksek bence. GIF'ler genelde düşük çözünürlüklü olur 360p, 480p falan.
ezgif.com/split üzerinden ayırıp 4. frame'e bakılınca gifcompressor.com ve %80 WebP'nin farkı bu şekilde. Görseller PNG, elimle görsel uzantısını WebP yapıp forumun görsel optimizasyonunu bypass edeceğime inandım ama dosyaları indirince boyutu çok farklı, yani yememiş gibi duruyor. O yüzden squoosh.app üzerinden lossless WebP'ye çevirdim, yine de uzantısında WebP yazsa da PNG olan MediaFire linki.MediaFire vb. bulut servisine yükleyip paylaşırsanız üyeler farklı işlemler uygulayabilirler.
https://gifcompressor.com ufaltıyor ama kalite kaybı söz konusu. Şu üçünü gifiddle üzerinden frame frame inceleyebilirsiniz. İlki orijinal, ikincisi sitenin yaptığı, üçüncüsü benim yaptığım, dördüncüsü %80 kaliteli WEBP. Site Bug'lı, oynatma kontrollerinde ikonlara basarsanız çalışmıyor, butonun ikon olmayan kısımlarına basın.
Orijinal 5,88 MB, sitenin yaptığı 2,12 MB, benim yaptığım 3,86 MB, dördüncünün boyutu 732 KB.
GIF 6412 numaralı üyeye (possibleturco) aitti ama bir şekilde çözünürlüğü küçülmüş (480x270 -> 320x180).
Kalite korunarak daha ufak boyutlusu yapılamaz gibi bir iddiam yok.
%100 kalite WEBP 3,63 MB oluyor. %80 ile %100 arasında tabii ki fark var ama oturup duvar kâğıdı yapmayacağınız bir görsel için göz ardı edilebilecek, hiç haber vermeseniz çoğu insanın fark etmeyeceği kadar az fark var. Yeterinde internet kullanmış birisine sadece 4 numarayı gösterseniz ve bu bir GIF deseniz parazite aldırış etmez. Hatta 2 numarayı gösterip birini seçmesini isteseniz 4 numaraya yüzük bile takar.
ezgif.com/splitüzerinden ayırıp 4. Frame'e bakılıncagifcompressor.comve %80 WEBP'nin farkı bu şekilde. Görseller PNG, elimle görsel uzantısını WEBP yapıp forumun görsel optimizasyonunu bypass edeceğime inandım ama dosyaları indirince boyutu çok farklı, yani yememiş gibi duruyor. O yüzden squoosh.App üzerinden lossless WEBP'ye çevirdim, yine de uzantısında WEBP yazsa da PNG olan MediaFire linki.