Gigabit bağlantı 100 Mbps'de kalıyor

MEGRX

Başarılı
Kabloyu başka bir PC'de denedim, hiç sorun yok ama kendi PC'mde 5 gigabit port olmasına rağmen ve daha önceden kullanmama rağmen şu an 100'ün üzerine çıkmıyor. Sebebi ne olabilir?

Ağ adaptörü özelliklerinden hız ve ikili otomatikte mi?

Routerdaki LAN portunun gigabit olduğuna emin misin?
Aynı portta kendi laptopum kablolu ile 1gb alıyor ama masaüstü pc 5gb porta sahip olmasına rağmen aynı kablo ve portta 100 Mbps de kalıyor. Sürücüleri sildim yükledim manuel ayarlar yaptım cmd den bir sürü komut denedim ama olmuyor. Ay ayarlarında 5gb bağlantı ayarlayabiliyorum ama hız ve bağlantı 100 Mbps de kalıyor.

Chipset driverını güncellemeyi denedin mi?

Yeşil ethernet, gigabit lite gibi ayarlar kapalı dimi?

Chipset driverını güncellemeyi denedin mi?

Yeşil ethernet, gigabit lite gibi ayarlar kapalı dimi?
Chipset güncel olduğu için tekrar güncelleme yapmadım sürücü kaldırdım geri yükledim sürücüleri kaldırmama rağmen internet bağlantım gitmedi tüm cihazları kaldırdım bilgisayar resetlenince cihazlar geri geldi ve internet yine vardı. Tekrar sürücü kurdum ağ ayarlarını sıfırladım ama yinede hız sabit. Hız sabitleyen program mı var diye baktım ama bulamadım.

Telefon flaşıyla PC ethernet portu bacaklarını kontrol et. Herhangi bir ezilme yamulma oksit var mı bak. Bir de anakartın modeli ne? Belki BIOS'tan sınırlama vardır.

Telefon flaşıyla PC ethernet portu bacaklarını kontrol et. Herhangi bir ezilme yamulma oksit var mı bak. Bir de anakartın modeli ne? Belki BIOS'tan sınırlama vardır.
Anakartım

MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi​

Anakartım

MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi​

Portu kontrol ettim fakat toz veya bacaklarında yamulma yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…