Gigabyte A520M K V2 anakartın boot ayarları nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lwky
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 181
  • Etiketler Etiketler
    boot

Lwky

Uzman
Gigabyte A520M K V2 model anakartta boot sırası nasıl ayarlanır bir adet M.2 SSD ve bir hard disk kullanıyorum hard disk varken PC 75 saniyede açılıyor sadece SSD takılıyken 7 saniye de boot sırasında hard disk öndeyse ondan kaynaklı olabilir mi?

CSM'yi kapatıp deneyebilirsiniz, kapatmak için Windows'un UEFI olması gerekir, ekran kartının da UEFI destekli olması lazım.

@Lwky, boot priority ayarına bakın. Boot Manager olarak M.2 varsa onu ilk sıraya alıp deneyin.

Zaten bir tek M.2 SSD gözüküyor boot sekmesine girdiğimde, hard disk gözükmüyor, sebebi nedir acaba?

CSM'yi kapatıp deneyebilirsiniz, kapatmak için Windows'un UEFI olması gerekir, ekran kartının da UEFI destekli olması lazım.

CSM zaten kapalı BIOS da UEFI.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk yönetimi'nde gözüküyor mu? HDD formatı MBR olabilir mi? Boot Manager'in yanında M.2 varsa sıkıntı olmaması.

Evet gözüküyor. 4TB'lık hard disk kullanıyorum şu an, 2TB boş, MBR diskti fakat GPT'ye dönüştürdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…