Arkadaşlar Valorant gibi oyunlar için açmak gerekiyor ama Gigabyte anakartlarda biraz sıkıntılıymış. Soft brick vb. sorunlar olabiliyormuş. Ne yapılması lazım? Şu an Secure Boot: Enabled ama altında "Not Active" yazıyor.
Biraz araştırma sonucu ilk önce BIOS'un güncelliğine falan dikkat etmem gerektiğini öğrendim.
Bu sürümlerden en son sürümü mü indirmeliyim yoksa belli bir tane mi seçeyim?
Secure Boot menüsünde ''Standart'' yazanı ''Custom'' yapıp kaydet, o şekilde tekrar dene. Düzelmesi lazım. CSM de kapalı olsun. Daha sonra tekrardan Standart yapabilirsin.
Secure Boot menüsünde ''Standart'' yazanı ''Custom'' yapıp kaydet, o şekilde tekrar dene. Düzelmesi lazım. CSM de kapalı olsun. Daha sonra tekrardan Standart yapabilirsin.
BIOS güncellemek şart değil ama güncel kalmak adına güncelleyebilirsin. Sonunda küçük harf bulunanlar Beta BIOS'lar. Ben de Gigabyte anakart kullanıyorum, son sürüm Beta BIOS'larda sıkıntı yaşadım.
Sen doğrudan yukarıda dediğimi uygula, düzelmesi lazım.
BIOS güncellemek şart değil ama güncel kalmak adına güncelleyebilirsin. Sonunda küçük harf bulunanlar Beta BIOS'lar. Ben de Gigabyte anakart kullanıyorum, son sürüm Beta BIOS'larda sıkıntı yaşadım.
Sen doğrudan yukarıda dediğimi uygula, düzelmesi lazım.