Gigabyte A620M H Secure Boot aktifleşmiyor

kef

Çalışkan
Disk GPT şeklinde ve ekran kartım RX 9060 XT, UEFI destekliyor diye biliyorum. Secure Boot enabled gösteriyor ama aktif değil. Aktif etmek için Secure Boot modu standarttan customa çevirip, restore factory keys yapmam lazım diye gördüm. Yapınca anakart brick yeme ihtimali/siyah ekran yeme ihtimalim var mı? BIOS 1 yıl falan geride sürümü ama son sürüm notlarında Secure Boot ile ilgili bir şey yok zaten. Yapmak güvenli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u güncelleyin, brick yeme ihtimaliniz düşer. BIOS güncelledikten sonra dediklerinizi yaparsanız sorunuz çözülür.

Akım korumalı priz ne için lazım hocam? Elektrik kesintilerinde kapanmasın diye alıyorsanız işe yaramaz, ani voltaj dalgalanmasına karşı iş görür.

Akım korumalı priz ne için lazım hocam? Elektrik kesintilerinde kapanmasın diye alıyorsanız işe yaramaz, ani voltaj dalgalanmasına karşı iş görür.

BIOS'u güncellemek için. Bizim buralarda kısa elektrik kesintileri oluyor arada bir. Ucuza iş görecek bir şey lazım.

UPS almanız lazım hocam, o da ucuz değiller. Elektrik kesildiği saatler belli ise ona göre güncelleyin hocam.

UPS almanız lazım hocam, o da ucuz değiller. Elektrik kesildiği saatler belli ise ona göre güncelleyin hocam.

ChatGPT'ye biraz sordum 600VA yeterli olur dedi ama bilemedim. BIOS'dayken watt seviyesi minimal derecede olur tarzı bir şey dedi. Sistemi yazayım mı hocam bakabilirsen.

Hocam bunları yazana kadar direkt güncelleseydiniz bitmişti, 5 dk bile sürmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…