Gigabyte B450M S2H sistem Valorant'a girerken "Secure Boot" hatası veriyor

Tundura

Gelişen
Merhabalar,

Gigabyte B450M-S2H anakartımda dün Valorant'a girdiğimde Secure Boot uyarısı aldım. "Sistem Bilgisi"nden baktığımda Secure Boot'un kapalı olduğunu gördüm. Sonrasında açmak için BIOS'un güncel olması gerektiğini gördüm (Ekran kartımda UEFI var). Benim BIOS sürümüm F67d. En günceli F67i olarak gözüküyor. Şu an ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. BIOS'u mu güncellemeliyim yoksa girip direkt CMD'yi kapatıp Secure Boot'u mu açmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (Bu arada Windows 10 kullanıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a girin Advanced Mode'a geçin Boot kısmına gelin Secure Boot kısmından Secure Boot'u açın ve Restore Factory Keys yapın sorun çözülecektir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-12 saat 15.43.50_56e69561.webp
    445,5 KB · Görüntüleme: 68
  • WhatsApp Görsel 2025-10-12 saat 15.43.51_5e7d054a.webp
    405,7 KB · Görüntüleme: 55
  • WhatsApp Görsel 2025-10-12 saat 15.43.51_6b362dc0.webp
    393,1 KB · Görüntüleme: 54
Zaten Advanced Mode'dasın.

Ayrıca CSM Enabled yazıyor, Secure Boot için onu Disabled yapmalısın. Daha sonra Secure Boot'u aktif et. Eğer aktif etmene rağmen aktif olmazsa Restore Factory Keys yaparsın.

Secure Boot açmak için de BIOS güncellemek şart değil.

Son düzenleme:
böyle gözüküyo orası

csm yi kapatmam gerektiğini biliyorum ama recep baltaş videounda soft brick olur falan diyodu ondan korkuyorum

Dosya Ekleri

• aaaabbbbbbbbb.webp
    405,9 KB · Görüntüleme: 49
@Tundura, önce CSM'i devre dışı yap. Daha sonra Secure Boot sekmesi gelmesi lazım. Peripherals değil de "boot" sekmesinde olacak.

CSM devrede olduğu için gözükmüyor.

CSM'yi kapatmam gerektiğini biliyorum ama Recep Baltaş videounda soft brick olur falan diyordu ondan korkuyorum.
Bir şey olmaz. Kapatman gerekiyor zaten. Ekran kartın UEFI destekliyormuş.

abim soft brick olmaz dimi vallaha çok korkuyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…