Gigabyte B550 Gaming X V2 sistemde XMP açınca oyundan atma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan syberboy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 95
  • Etiketler Etiketler
    xmp

syberboy

Üyecik
Merhaba;

Gigabyte B550 Gaming X V2 anakart ve Corsair CMH32GX4M2D3600C18 Corsair (4x16 GB) Vengeance RGB Pro SL Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit RAM mevcut. Yaklaşık bir buçuk senedir 3600 MHz modunda sorunsuz bir şekilde kullanıyordum, oyunlarda vs. hiçbir problem yoktu fakat daha sonra BIOS güncellememe rağmen 3600 MHz modunda sürekli oyunlardan atıyor. Çözüm öneriniz var mı acaba ya da yardım edebileceğiniz bir konu? Beni aydınlatabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim. (2133'te herhangi bir sorun yaşamıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende B450M S2H anakart var ve XMP'yi açıp 3600 MHz'ye alınca bilgisayar kapanıyordu. Ben de 3400-3500 seviyelerine çektim, bu şekilde kullanıyorum. İstersen bir dene sen de.

Dürüst olmak gerekirse garip bir durum normalde olsa bile sorunlar yaşaman lazım o durumda. Anakart üreticileri bile her zaman yüksek RAM performansı istiyorsan Dual Channel kullanın diye önerirler. 4 kanal RAM kullanımı oyun ve günlük kişiler için pek gerekli değil bence Dual Channel'e göre.

Senin yapabileceğin tek seçenek elle değerleri tek tek girerek OC yapmak en stabil performansı öyle alabilirsin. Belki @Ayhan Dönmez hocam da fikirlerini belirtebilir AM4 sistem de 4 kanal RAM'i OC yapmak kolay mı zor mu bilemiyorum.

4 DIMM her daim zorlu olmuştur, BIOS son sürüme güncellemeli ilk etapta. Gigabyte'da sonu küçük harf ya da ''a'' ile bitmeyen ve Beta olmayan en son sürüme güncel olmalı. 3600 MHz yerine 4 DIMM 3200 MHz denenebilir ilk etapta. 1:1:1 oran yakalanmalı. Sonrasında problem olursa da VSOC ve VDDP değişmek lazım az. ZenTimings iletirse duruma göre ilerlenmeli. Çipler Hynix, Samsung, Micron karışık denk gelmiş olabilir. Stabilite zorlar bu durum.

BIOS güncelledikten sonra mı bir de sıkıntı başlamış? O kısmı net algılayamadım. 3600 yerine MHz düşülüp bakılacak ya da VSOC-VDDP ikilisi bir tık artırıma gidilmesi lazım.

2 ayrı kit şeklinde aldıysa kitlerden biri Hynix diğeri Samsung vs. gelmiş olabilir. CPU-Z, ZenTimings, Thaiphoon, HWiNFO'dan kontrol sağlanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…