Çözüldü Gigabyte B550 Gaming X2 V2 anakartta Secure Boot nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

jackieboy

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi Gigabyte B550 Gaming X2 V2 (rev 1.4) anakart kullanmaktayım. BIOS'umun güncel sürümü FB yani ilk kurulan sürüm.

İlk sorum, şu anki sürümle Secure Boot ayarını açabilirmiyim/açarsam görüntü almama ihtimalim var mıdır?
İkinci sorum son sürüm olan FFC sürümüne yükseltip Secure Boot ayarını açarsam görüntü almama veya başka bir sorunla karşılaşır mıyım?

Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü CS2 oynuyorum ve face it girmek istiyorum ancak bu ayar yüzünden giremiyorum.

Birçok video vs. izledim ancak bu sorun hala devam ediyor mu etmiyor mu emin olamadım.

Ek olarak ekran kartı modelim: ASUS GEFORCE DUAL RTX 3050 8GB 128bit GDDR6 1852MHz OC

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu ana kartta bildiğim kadarıyla bugüne kadar herhangi bir brick olma durumu raporlanmadı.

Son sürüm sorusunu iyi sordunuz zira bazı Gigabyte anakartlarda son sürüm BIOS ile birlikte Secure Boot açılamıyor anahtarları hatalı bir şekilde aktardığından dolayı Gigabyte. Yine de şimdiye kadar bu sorunun çözülmüş olduğunu düşünüyorum.
Bu ana kartta bildiğim kadarıyla bugüne kadar herhangi bir brick olma durumu raporlanmadı.

Son sürüm sorusunu iyi sordunuz zira bazı Gigabyte anakartlarda son sürüm BIOS ile birlikte Secure Boot açılamıyor anahtarları hatalı bir şekilde aktardığından dolayı Gigabyte. Yine de şimdiye kadar bu sorunun çözülmüş olduğunu düşünüyorum.

Çözüm

Merhaba Recep abi,
O zaman şu an BIOS'u hiç güncellemeden bu işlemi gerçekleştirdiğimde bir problem yaşamamam gerekiyor. Doğru mu anladım?

BIOS'u hiç güncellemeden bir dene, olmazsa BIOS'u güncelleyip tekrar denersin.

Güncelleme.
Başarılı bir şekilde Secure Boot'u açtım ancak benim gibi "Enable" yazısının altında not active hatası alan arkadaşlar linkteki videoyu izleyerek çözebilirler.

İlgin ve alakan için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• secure boot.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…