Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba.
Sırf Battlefield 6 istedi diye Secure Boot enable yaptım fakat geri dönüşü bir türlü olmadı.
İnternetten ve ChatGPT ile denediğim bazı çözümler şunlar:

1. Güç kablosu çekildi, pil çıkarılıp beklendi, 30 dakikaya kadar süreyi uzattım, düzelmedi.
2. Clear CMOS uyguladım, düzelmedi.
3. Tek RAM'e düştüm, ekran kartını söktüm, pili söktüm, saat 10'dan sahura kadar beklettim, düzelmedi.
4. Rev 1.5'e uygun güncel sürüm indirip USB'ye attım, USB 2.0 portuna takıp Power'a 3 sn basıp çalıştırdım, 4 port var hepsini denedim, düzelmedi.
Kilitlendim resmen. Çalıştığım dükkanda bu işlere bakıyor patronum, götürdüm; "Yeni anakart alacağız" diyor, iyice sinirlerim bozuldu. Bir çıkış yolu için yardım lazım, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Dışarıdan tekrardan BIOS atılacak, tamiri ucuz. Güvendiğin tamirciye ver, halleder kendisi.
Dışarıdan tekrardan BIOS atılacak, tamiri ucuz. Güvendiğin tamirciye ver, halleder kendisi.

Umarım bu çevrede yapabilecek birisini bulurum, gerçekten ağrıma gider yeni anakart almak. Cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, vaktinizi paylaştınız.

Dediğiniz gibi oldu, dışarıdan BIOS yüklendi ve düzeldi. Tamir eden kişi de çok şaşırdı olma sebebine, 1.500 TL'ye mal oldu. F10 yes enter.
İlgi ve alakanız için teşekkürler, hayırlı Ramazanlar.

Son düzenleyen: Moderatör: