Elektronik Gigabyte B850M Force WI-FI6e mATX anakart | 6.999 TL

7k ya bulunmaz böylesi iyi indirim. Şimdiki aklım olsaydı keşke ilk pc toplarken gidip 840 muhtemelen 650 sen iyidir diyip 840 almıştım .

İfadeler: X99
Gigabyte B650 DS3H modeli iyidir, 7800X3D ve BitFenix 360mm sıvı soğutma ile uzun süre kullandık, gemi ve tank oyununda sıcaklık 58 dereceyi geçmiyordu.
Güzeldir hocam, sonradan zaten pişmanlıktan baya bir anakart araştırdım. İleride anakart değiştireceğim, aklımda Gigabyte var. Zaten F/P olarak şimdi sistemin açıklarını toparlıyorum yavaş yavaş. 4 ay olmadı toplayalı, baya bir acemiydim. Parçalara neredeyse 0 bilgi ile baktım, topladım. Allah var, sadece anakart ve sıvı soğutmayı kötü almışım. İl dışındayım, eve gidince sıvı soğutma alacağım, sonra fanları istediğim fanlarla değiştireceğim kasayı. Ardından kasa değiştireceğim, yüksek bir şey alacağım. Sonrasında da anakart gibi bir plan var.

Gigabyte B650 DS3H modeli iyidir, 7800X3D ve BitFenix 360mm sıvı soğutma ile uzun süre kullandık, gemi ve tank oyununda sıcaklık 58 dereceyi geçmiyordu.
Attığınız force modeli Gigabyte'a göre nasıl bir segmentte Elite Eagle gibi seriler oluyor ya hocam, bu kaçıncı?

B850M-Force ve ASUS B850M-K modeli, 2 RAM slotu olduğu için 1DPC model olarak geçer. B850 serisi 4 RAM slotu bulunan anakartlara göre RAM konusunda bu iki model daha performanslıdır. 4 slotlu modellerde stub dediğimiz durum vardır, çalışmayan 2 slot; çalışan diğer 2 slotun sinyalini olumlsuz etkiler, sisteme çok yansımaz tabii, bu yüzden 2 slotlu 1 DPC modelde veri yolu daha kısa ve temizdir, anakartın özelliğinde yazan overclock ile 8200MHzleri sizi yanıltmasın, her anakart RAM'lerin tam olarak o frekansa çıkmasına izin vermez, bu konuda en başarılı modeller m-Force ve B850M-K modelidir. B650M-R modeli ve diğer B650 modelleri hariç, onlarda durum farklı. Gigbayte X870 tachyon modeli de 1DPC ve RAM ayar konusunda güzeldir. ASUS AX870e Apex üst segment başarılı bir modeldir. 4 slotlu modeller de RAM ayarı için başarılı modeller var. Gigabyte X870 Aorus Master, MSI Carbon X870, ASUS Crosshair X870e Hero gibi. Anakart alacağın zaman bütçe belirtip konu açarsın, duruma göre bilgili arkadaşlar ile yardımcı oluruz.

Kısa zamanda alacak gibi durmuyorum; bir tık önceliklerim farklı, mecburi olarak onları ayarladığım zaman direkt anakart değiştireceğim. Şu anlık işlemciye voltaj konusunda sorun yapmadığı sürece kullanacağım gibi duruyor. Arctic alacağım, kasada MOSFET'li bir anakart takacak yer kalmayacak, bu yüzden kasa alacağım yeni. Ardından anakart, yani baya bir meşakkatli olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…