@ONDEARTH, bir benzerini yaptım, işlemci oyunda biraz geri kalsa da gayet güzel.
Hocam misal rakibi 200 FPS alırken bu işlemci 50-60 FPS alsa sorun olurdu. 150 FPS alsa bile bu bence gayet yeterli. Zaten bu FPS değerleri de 60 FPS'in yeterli olduğu oyunlarda oluyordur. İyi günlerde kullan, benim de Intel dizesim vardı ama project Zero anakartin görüntüsü hoşuma gitti.
Şu videoda bir örnek var. CS2 1080p biri 800 diğeri 500 FPS alıyor. 2kya alınca bile FPS'ler birbirine denk oluyor artık ikisi de 450 fpslerde takılıyor.
Dünyada ortalama 180 Hz falan kullanılıyordur hadi herkes 240Hz kullansın herkes yine CS2 için yeterli bir FPS veriyor Intel işlemci.
Büyük oyunlarda aynı şekilde zaten 2 veya 4kya alınca Ryzen mi Intel mi anlayamıyorsun.
Onun haricinde işlem gücünde Intel öndeyken sırf oyunda gereksiz FPS'ler almak için bir de öyle algı yapıyorlar ki şaşırıyorum.
Tabii bende gittim Ryzen soket aldım orası ayrı haha Intel'i şu an iş için kullanmak isteyen almalı, güçlü olması verimli olduğu anlamına gelmiyor.
Yine videoya baktım önümüzde çıkacak FPS oyunlarının cihazı zorlaması aşağı yukarı Battlefield 6 gibi olacaktır. Orada 1080p Low Ryzen 300FPS alırken Intel 250 FPS alıyor. Şu an standartımız 1080p ama 3-4 yıl sonra ortalamamız 2K olacağından bir de 2K değerlere bakalım;
2K yüksek ayarlarda Ryzen 215 FPS'e düşerken Intel 230FPS'te çok kayıp vermeden çalışmaya devam ediyor. Bu arada laptop olsa güç farkını dert edebilirdim lakin güç farkını çok dert etmiyorum bu güç farkına rağmen sıcaklık farkı gerçekten Intel'de gayet iyi.
4K da zaten FPS'ler aynı oluyor. Ek olarak diğer işlerde Intel'in önde olduğu düşünürsek Intel hem oyunda iş gören hem deiş hayatında iş gören iyi bir işlemci oluyor. Bu işlemci 10 yıl boyunca iş görecekse soketinin ne olduğunun bence pek bir önemi de yok. 2 yıla AM5 soketinde selamı verilir bugün Ryzen 9 9800X3D alan biri de 2yıla kolay kolay yeni işlemci almaz diye düşünüyorum hatta uzun bir süre işini görecektir görmeyecekse zaten iyi bir işlemci değildir. Boş yere maliyet çıkarıyor çünkü.
Durduk yere Intel'e yükselmeye başladım umarım tekrar tutunurlar.