prime

Yetkin
Monitörümde Adaptive Sync/FreeSync Premium özelliği var. OSD'den FreeSync'i aktif edip kapatabiliyorum. Aktif edince ekran kapanıp açılıyor fakat OSD durum kısmında FreeSync hala OFF (kapalı) olarak gözüküyor. Normalde G-SYNC açıktı. O kısımda ON olarak gözüküyordu. Şu an ne yaptıysam yapayım G-SYNC açmayı beceremedim. NVIDIA denetim masasında durum bu. Sorun nedir?

Edit: FreeSync Premium'u OSD'den kapatınca aşağıda gördüğünüz NVIDIA G-SYNC sekmesi de kayboluyor.
Pendulum Demo uygulamasında sol üst taraftan G-SYNC'i seçemiyorum bile. Direkt No V-SYNC'e atıyor G-SYNC'i seçince oradan.

1759251939619.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığın görsele göre G-Sync açık değil mi? Ben OSD menüsünden Adaptive-Sync'i kapattığımda NVIDIA denetim masasından G-Sync menüsü kayboluyor. Açtığımda geliyor menü. Yani açık olmasa gelmez diye düşünüyorum, şu an açık gözüküyor sende.

Artı -1 Eksi
Attığın görsele göre G-Sync açık değil mi? Ben OSD menüsünden Adaptive-Sync'i kapattığımda NVIDIA denetim masasından G-Sync menüsü kayboluyor. Açtığımda geliyor menü. Yani açık olmasa gelmez diye düşünüyorum, şu an açık gözüküyor sende.
OSD kısmında FreeSync Premium OFF yani kapalı gözüküyor. Ayrıca Pendulum Demo uygulamasında da G-SYNC seçemiyorum yani kapalı demek değil mi bu?

FreeSync ile bir işin yok ki zaten, G-Sync açık olacak, o da NVIDIA denetim masasında açık gözüküyor. Şu ekranı da kontrol ettin mi?

Eki Görüntüle 189213
G-Sync destekli değil monitör adaptive sync destekli. Freesync açınca monitörden G-Sync çalışması lazım aslında. Monitörü ilk aldığımda ayarlamıştım G-SYNC çalışıyordu Freesync premium kısmı ON gözüküyordu OSD'den. Birazdan OSD'den de fotoğrafını atacağım. Gönderdiğiniz ekranı kontrol etsem de G-SYNC ile ilgili bi bilgi bulunmuyor:
1759253741200.webp

Pendulum'u indirdim, bende direkt açık gözüküyor G-Sync.
İşte bende açık gözükmüyor demekki kapalı. Kendim de elle G-Sync seçemiyorum. Ne yaparsam yapayım açamadım, sorun neyden kaynaklı bilmiyorum. OSD kısmı bu şekilde:
IMG_20250930_203329.webp

Sorun çözüldü, resimde görmüş olduğunuz seçeneği tikleyince FreeSync artık ON gözüküyor. Fakat G-Sync pendulumda hala G-Sync seçemiyorum. Ekranın resmi olarak G-Sync desteği olmadığından olabilir sanırım.
1759255024017.webp

Son düzenleme: