Gigabyte H610M Secure Boot "Deployed" hatası

Nyniquex

Üyecik
Bilgisayara Windows kurmaya çalışıyorum fakat BIOS menüsünde takılı kalıyor. Ne yaparsam yapayım "Secure Boot" kısmı "Deployed" olarak kalıyor ve devre dışı bırakamıyorum. CSM'yi açmayı deniyorum; açıp kaydedip çıksam bile BIOS tekrar CSM'yi kapatıp Secure Boot'u yeniden etkinleştiriyor. Kısacası BIOS'ta takılı kaldım ve sorunu çözemiyorum.

Anakart: Gigabyte H610M K DDR4

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde Gigabyte BIOS'un Secure Boot anahtarlarını kilitlemesinden kaynaklanan bir sorun. "Deployed" durumundayken BIOS, Secure Boot'u aktif kabul ettiği için CSM ayarını da sürekli geri alabiliyor. Öncelikle BIOS'ta Load Optimized Defaults yapıp tekrar deneyin. Sonrasında Secure Boot Mode seçeneğini Custom olarak değiştirip var ise bunlardan biri ile değiştirin ve kaydedip sistemi yeniden başlatın:
  • Restore Factory Keys
  • Reset to Setup Mode
  • Delete All Secure Boot Variables

Eğer ayarlar hâlâ geri dönüyorsa CMOS sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Yine buna rağmen düzelmiyorsa diskleri geçici olarak söküp BIOS'a girin ve tekrar kontrol edin. Çünkü bazı Gigabyte modellerinde depolama birimleri takılıyken Secure Boot kilidi çözülemeyebiliyor.

Windows kuracağınız USB belleğin Rufus ile GPT + UEFI olarak hazırladığınızı düşünüyorum. Bir de diskte GPT var mı? MBR disk veya Legacy kurulum iso'su kullanıldığında BIOS bazen Secure Boot ve CSM ayarlarını otomatik olarak eski haline döndürebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…