Merhaba, GIGABYTE MO27Q28GR 27 monitörünü yaklaşık 1 hafta önce sipariş verdim ve birkaç gündür hem PC'de hem de PS5'te farklı oyunlarda ve masaüstünde kullanmaktayım. İnternetten ve Gemini Pro kullanarak en iyi ayarları yapmaya çalışıyorum ama hep bir sorun oluyor. Artık monitör mü bozuk geldi yoksa bu modelde mi kronik sorunlar var, bilmiyorum. Renkler nasılsa öyle gözükmesini istiyorum; en iyi ayarları nedir?
Hocam en iyi ayarı deneyerek bulmanız lazım. Her panel aynı gelmiyor monitorlerde illaki farklılıklar olabiliyor ondan başkasının ayarı sizde tutmayadabilir. Sorun ne ki tam olarak anlamadım renkler nasılsa öyle gözükmesini istiyorum derken ne demek istediniz? Renk doğruluğu mu istiyorsunuz?
Hocam en iyi ayarı deneyerek bulmanız lazım. Her panel aynı gelmiyor monitorlerde illaki farklılıklar olabiliyor ondan başkasının ayarı sizde tutmayadabilir. Sorun ne ki tam olarak anlamadım renkler nasılsa öyle gözükmesini istiyorum derken ne demek istediniz? Renk doğruluğu mu istiyorsunuz?
YouTube arka planında Gemini arka planında veya oyunlarda gri-siyah renkler mora kayıyor. Beyazlar kırmızı-sarı ama daha çok kırmızılaşıyor. Gamma 2.2 ayarını seçmem söyleniyor fakat 2.2'yi seçince böyle sorunlar oluyor. Eğer gamma'yı kapatırsam da siyahlar tam siyah olmuyor. Test sonuçlarına göre monitörün en iyi renkleri verdiği ayar nedir diye sormak istedim. O ayarları yaptıktan sonra hala bu sorunlar olursa benim modelimde sorun olduğunu düşünüp değişim talep edeceğim. Örnek olarak fotoğraf atayım. Fotoğraflar Mafia: The Old Country oyunundan. Sabah Red Dead Redemption 2 oyunundan da görüntüler paylaşırım. Bir test yapmam gerekiyorsa da söylerseniz sevinirim, görüntüleri paylaşırım. Fotoğrafta görüldüğü üzere ahşapların siyah olması gereken yerlerde morumsu ve kırmızımsı bir renge dönüyor.