Gigabyte RTX 3070 Eagle Thermalright TFX uygulaması sonrası sıcaklık değerleri

DarthGorsoy 20

Seçkin
Makaleler
51
Yer
TR
Yaklaşık 1.5 sene önce kartım ısındığı için, islemci sogutucusunun yanında gönderilen TF7 macunu sürmüştüm, artık o da etkisini kaybettiği için oyunlarda sıcaklık epey yükselmişti.

Aynı zamanda işlemcimde de Thermal Grizzly Hydronaut sürülüydü, o da throttle olmaya başlamıştı. F/P olarak macun ararken TFX'i buldum ve bir şans vereyim dedim.

Sonuc beni tatmin etti, hem kart hem de işlemci throttle olmayı bıraktı. İşlemci için de şunu söyleyeyim, normalde bana i9-12900K soğutması zor olduğu söylenen bir işlemciydi, sırf bu yüzden Thermalright'ın 140'lık bir kule tipi sogutucusuna geçmiştim, Hydronaut ile 5.3 GHz OC'li şekilde throttle olmadan her oyunu oynatiyordu. TFX'den biraz şüpheliydim, acaba OC'li şekilde performansi korur mu diye düşündüm ve korudu, hatta bir tık daha iyi bir performans bile verdi.

Bu arada macun cok sert, kivami pump-out engellemek icin cok iyi, bu testi yaptığımda macunu henüz yeni sürmüştüm, şu an ısının etkisiyle daha iyi yayılmış durumda, sıcaklık degerleri bir tık daha iyileşti. Oyun testi yaparsam yükleyeceğim. Elimde gorsel yok ne yazik ki.

Macunu sürerken zorluyor, tüm yüzeye yeterli sürmeye epey dikkat ettim ama macunun bir kısmı spatula uzerinde kaldığı için onu tekrar GPU/CPU uzerine aktarmak zor oluyor.

Macunun formu sebebiyle yaymak zor oluyor, bu yüzden yüzey üzerinde macunun ucunu bas çek yaparak yaymak zorunda kaldığım noktalar oldu:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…