Gigabyte RTX 5070 Windforce OC SFF vs Gainward RTX 5070 Python III

Swoop88

Uzman
Yer
4097 Albany Post Rd, Hyde Park, NY 12538, Amerika
Bilgisayar toplayacağım, RTX 5070 için bu iki seçeneği buldum. Hangisini önerirsiniz? Aralarında 200 TL oynuyor.

Gigabyte GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G 12 GB GDDR7 192 bit DLSS 4 ekran kartı, GV-N5070WF3OC-12GD: https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...12gb-gddr7-192-bit-dlss-4-ekran-karti-p-54949

Gainward RTX 5070 Python III 12 GB GDDR7 192 bit Gaming ekran kartı: https://m.n11.com/urun/gainward-rtx...ing-ekran-karti-74785614?magaza=sezginbilisim

9070 XT almayacağım, önermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

+N11 de peşin fiyatına 3 taksit var hocam

Ben Gainward kullanıyorum genelde CS2 FIFA falan oynarım 63 65 derecelerde takılıyor performans zaten aynı olacaktır FPS anlamında.

Bir de Sinerji hakkındaki yorumları okumanızı tavsiye ederim kendinden iyi bahsettiren bir firma değil pek.

Bir de Sinerji hakkındaki yorumları okumanızı tavsiye ederim kendinden iyi bahsettiren bir firma değil pek.
Hocam çok arada bir firma yarısı çok iyi diyo yarısı ürün kırık geldi eksik geldi hizmet kotu bilemedim

Ben Gainward kullanıyorum genelde CS2 FIFA falan oynarım 63 65 derecelerde takılıyor performans zaten aynı olacaktır FPS anlamında.
Ses konusunda peki hocam nasıl reddit'te bu gpu bazıları için çığlık atıyor diyorlar bazıları sessiz diyor sizin bir gözleminiz var mı?

Ben de ilk başta sistemi mi oradan almayı düşünüyordum ama YouTube'daki videoları falan görünce vazgeçtim.

Ben gayet memnunum ses konusunda hiç rahatsız etmedi gerçı benim CPU fanı bayağı bir ses çıkarıyor ondan dolayı da olabilir ッ
Belli bir dereceye kadar 2 fanı dönüyor 3. fanı FurMark testinde açmıştı sadece onda da 74 derecelerdeydi.

Gigabyte öyle de Gainward dip değil
Dip hocam. Python ve İnfinity III, markaların 5070'deki en dip modeli olarak konumlandırıldı. Onlardan aşağıda Dual ve Ghost var ancak 5070'de onlar yok.
Windforce'lar zaten hep kötüydü birde SFF demişler.

Pny nin bir farkı var ise onu da inceleyebilirim hocam çok bilmediğim bir marka olduğu için bulaşmadım.
Önerdiğim model de PNY'nin giriş segmenti. Tek fark daha başarılı soğutuyor.
PNY bilindik bir marka. Her modeli, her GPU da güzel performans sunmuyor ancak marka adına pahalıya satan malum markaların aksine ucuza sattığı oluyor. Burada olduğu gibi.

Gördüğüm incelemeleri yollayayım farkı sen anla
PNY'yi pek kullanan görmedim. Gördüğüm en net sonuç buradan geldi.
GPU sıcaklığı max 74 gördü ancak 1800 rpm'i geçirmedi.

Palit Infinity 3 (aynı geminin malı) testi
Elemanın arkada "8 çekirdekli işlemci kullanın" diyerek boş boş konuşmasını aldırış etmezsen 76 dereceye 2200 rpm lerde burduğunu ve yükselmeye devam ettiğini görebilrisin.
(Güya tarafsız bu arada)
Fan yüzdeliği gözüken ama Rpm in gözükmediği başka bir test :

Şansıma bu GPU nun kullanıldığı ve fanların % veya RPM cinsinden kaç döndüğünü gördüğüm sıradan kasalı bir inceleme yok. Hepsi akvaryum.

EDİT : Sonradan şu testi de gördüm.
Apex'de, Cyberpunk'dan daha sıcak çıkması muhtemelen test süresi ile alakalı. Cyberpunk'ı açtığı gibi başlattıysa ondan dolayı o rpm lerde kalmış olabilir. Apex'de daha yüksek Rpm ler ile benzer sıcaklıklardaydı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…