Çözüldü Gigabyte RX 6600 XT ekran kartında sürekli beyaz ışık yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TECHNO TEK

Uzman
RX 6600 XT Gigabyte ekran kartı aldım ve sürekli beyaz ışık yanıyor. PSU kablosu takılı olmasına rağmen, başka bir PSU ile denediğimde ışık sönüyor. MSI 650W PSU’um 6–7 aylık ve neden böyle olduğunu çözemedim. Bu durum 8 pinin 2’si solda, 6’sı sağda olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?

Çözüm
Temassızlık da olabiliyor. Yanan kablo ile kullanan bir arkadaşımda ciddi votlaj düşüşü vardı örneğin. Temassızlık sonucu oluyordu bu. PSU'nun sorunlu olma ihtimali daha yüksek tabii.
Hocam kullanımda hiçbir problem yok. PCI slotunu kurcalayınca bazen yanıyor bazen yanmıyor, arada hiç ışık yanmıyor, bazen yanıyor.
Yani bilmiyorum, benim emektar 1070 Ti sürekli ışık yakarak çalışıyor ama günlük kullanımda sıkıntısı yok.
Bu şekilde FurMark testi bile yaptım ama PSU'dan büyük ihtimal tek çıkışı 2 uçlu 8 pine bölüyor. 2 ucu da denedim ama nafile.
Sürekli ışığı yakıyorsa arada temassızlık olabilir. Gücü tam iletemiyor ki ışık yakıyor.
Sorunu Corsair SF600'e geçerek çözdüm.

Kablolar bu şekilde takılı mı hocam?

Gerçi bu modellerinde tek 8 pin girişi var. İyi oturduğunuza emin olun, eski PSU neydi hocam?

Yani eski PSU yeni PSU'dan daha kaliteli hocam, sanırım yeni PSU'nuz Multi-Rail korumasından kaynaklı yüksek akımı kesiyor olabilir ya da iç bileşenleri kötü olmasından kaynaklı olabilir. Asıl sorun yükteyken sorun çıkarıyor mu hocam? Çıkarmıyor ise devam edin. PSU hakkında @Yusuf7878 hocam daha iyi bilgi verir.

Hocam eski değil ışık veren yeni olan MSI650BNL 6aylık falan vatandan aldım.
Asıl arıza vermeyen eski Corsair sf600.
Sürekli ışığı yakıyorsa arada temassızlık olabilir. Gücü tam iletemiyorki ışık yakıyor.

Son düzenleme:
Sürekli ışığı yakıyorsa arada temassızlık vardır. Gücü tam iletemiyorki ışık yakıyor.
Temassızlıktan olduğu sanmıyorum olsa açılmaz, bence PSU'da kaynaklı. Önemli olan günlük kullanım da sıkıntı var mı? Geçen konusunda belirtmiştim, çıkarıp iyice takın diye. Eğer yapıp geçmediyse PSU ile ilgilidir.

Temassızlık da olabiliyor. Yanan kablo ile kullanan bir arkadaşımda ciddi votlaj düşüşü vardı örneğin. Temassızlık sonucu oluyordu bu. PSU'nun sorunlu olma ihtimali daha yüksek tabii.

Yani bilmiyorum, benim emektar 1070 TI sürekli ışık yakarak çalışıyor ama günlük kullanımda sıkıntısı yok.

Hocam kullanımda hiçbir problem yok. PCI slotunu kurcalayınca bazen yanıyor bazen yanmıyor, arada hiç ışık yanmıyor, bazen yanıyor.
Yani bilmiyorum, benim emektar 1070 Ti sürekli ışık yakarak çalışıyor ama günlük kullanımda sıkıntısı yok.
Bu şekilde FurMark testi bile yaptım ama PSU'dan büyük ihtimal tek çıkışı 2 uçlu 8 pine bölüyor. 2 ucu da denedim ama nafile.
Sürekli ışığı yakıyorsa arada temassızlık olabilir. Gücü tam iletemiyor ki ışık yakıyor.
Sorunu Corsair SF600'e geçerek çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…