Gigabyte RX 9070 XT ekran kartının hotspot değeri normal mi?

celikonur774

Çalışkan
Selamlar herkese, yakın zamanda GIGABYTE 9070 XT'li bir sistem topladım. Bir süre "sürücü zaman aşımı" hatasıyla uğraştıktan sonra doğru driver, PSU değişimi ve birkaç Windows ayarıyla bu sorundan kurtuldum.

Şu an ise kartın sıcaklık değerleri kafama takıldı. AMD uygulamasından aldığım ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum. Yaklaşık 1 saat oyun oynadığım sırada hotspot sıcaklığı 92 dereceyi gördü. 92'de sabit kalmıyor, 88-92 arasında değişim gösteriyor. Bu değerler normal mi? 90 derecelere kadar çıkması karta uzun kullanımda bir zarar verir mi?

AMD uygulamasındaki tüm performans ayarlarını da varsayılan olarak kullanıyorum. Uygulama üzerinden herhangi bir ayar yapmadım.

Konuya dair bilgisi olan arkadaşların desteklerini bekliyorum, herkese iyi forumlar...

Ne yapmak gerekir peki? Kimi yerlerde AMD'nin hotspot sıcaklığının 95 derecelere çıkmasında sorun olmadığı yazıyor.

9000 serisi hotspotları yüksek zaten. Bir de elinizdeki modelin gaming OC olduğunu düşünürsek hiçbir sıkıntı yok hocam.

9000 serisi hotspotları yüksek zaten. Bir de elinizdeki modelin gaming OC olduğunu düşünürsek hiçbir sıkıntı yok hocam.

Benim de korkum açıkçası uzun vadede bir zararı olur mu diye oldu. Onun dışında normal olduğunu söyleyen de çok var sizin gibi. -10 UV yapmak işe yarar mı ne dersiniz?

Benim de korkum açıkçası uzun vadede bir zararı olur mu diye oldu. Onun dışında normal olduğunu söyleyen de çok var sizin gibi. -10 UV yapmak işe yarar mı ne dersiniz?

Direk -10 yapılmaz her kartın sınırı farklıdır. Deneyerek kendiniz bulun hocam. Zaten GPU sıcaklığınız 58 derece gayet iyi hotspot genel olarak yüksek bütün 9000 kartlarda. Sıkıntı olmaz keyfinize bakın. Yalnız uyarayım gaming OC modelinde termal macun yerine jel kullanılmış kartı dik kullanmayın akabiliyor.

Yatay yerleştirdim zaten kasanın alt kısmına da 3 adet fan ekledim. Yukarıya da yine 3 adet egzoz fan ekledim. Şu haliyle sorunsuz o zaman. Çok teşekkür ederim hocam sağ olun.

Kasa nedir ? Kasa fanlarının yerleşiminde sorun yok değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…