Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
RTX 3090 dan geçmek israf olur. RTX 3090 aşağı yukarı RTX 4070 Ti sularında. O da RTX 5070 Ti dan pek ayrılmıyor.
30k için daha ciddi bir fark olması gerekiyor.
RTX 3090 dan geçmek israf olur. RTX 3090 aşağı yukarı RTX 4070 Ti sularında. O da RTX 5070 Ti dan pek ayrılmıyor.
30k için daha ciddi bir fark olması gerekiyor.
Linux kullanıyorum ben. DX12 oyunları Windows'a göre minimum %20 daha kötü performans veriyor NVIDIA ile, bazen yarı performans. DX9-DX11 oyunlarda bu sorun yok. Linux ve NVIDIA halen sıkıntı.
AMD'de bu sorun yok. RX 9060 XT ile bile ikinci bilgisayarımda Linux üzerinden Ray Tracing oyunlar oynayabiliyorum. O yüzden geçesim var.
Linux kullanıyorum ben. DX12 oyunları Windows'a göre minimum %20 daha kötü performans veriyor NVIDIA ile, bazen yarı performans. DX9-DX11 oyunlarda bu sorun yok. Linux ve NVIDIA halen sıkıntı.
AMD'de bu sorun yok. RX 9060 XT ile bile ikinci bilgisayarımda Linux üzerinden Ray Tracing oyunlar oynayabiliyorum. O yüzden geçesim var.
Nitro+ en iyi top 3 modelden.
Pulse en giriş modellerden. RX 9070 XT dışında güzel. Genelde fiyatı cezbedici.
Gigabyte Gaming OC tam ederi fiyatına inmiş bence. Bazı saçma sapan spesifik sorunları var diye sevmiyorum onu.
Şu rehberim işine yarayabilir. Veya kaynaklar kısmına bakabilirsin ;
Düzenlenme tarihi: 22.12.2025 Merhaba.
Geçmişte gerek YouTube'da, gerek forumlarda yaptığım tarzda bir tierlist ile karşınızdayım. Ancak bu sefer makale formatında olacak.
Bu tierlist/rehber de, aşağıda belirttiğim kaynaklara dayanarak TÜM RX 9000 SERİSİ GPU'ları ortalamaya oturtarak sıralayacağım. Normalde tüm GPU'ları tek bir model için değerlendirmek çok verimsiz ancak kafanızda modeli konumlandırmak açısından en mantıklı yöntem bu.
Temel amaç fikir edinmenizi sağlamak. Burada yazılanlar kanun değildir...
Önerdiğim başlıca kaynak :
DİP NOT : O rehbere revizyon atacaktım unuttum/zaman bulamadım. Powercolor Fighter o kadar kötü değil data sonradan geldi.