GigaFiber için 3+1 evde mesh sistem gerekli mi?

25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
GigaFiber kullanıyorum, 3+1 evim var ve orta boyutta bir ev. TurkNet'in kendi verdiği router çok kötüydü zaten, buradan önerildiği için TP-Link Archer BE230 satın aldım fakat Wi-Fi performansı kablosuzda çok kötü ve sürekli bufferbloat sorunu yaşıyorum.

Bütçeyi artırıp ASUS TUF BE3600 veya Keenetic Titan tarzı tek router alırsam bu sorun çözülür mü yoksa Mini PC alıp TP-Link Deco seti ile mesh sistem kurmam şart mı? Bufferbloat testinde A+ almam şart değil, A alsam ve stabil bir internetim olsa yeterli.

Son düzenleme:
Ev dublex falan olmadığı sürece gerek yok bence. Bufferbloat sorununu QoS ayarı yaparak çözebilirsiniz.

OpenWRT yazılımı haricinde mükemmel QoS yapabilen router yazılımı yok piyasada maalesef. Keneetic'in QoS'u da OpenWRT ile beraber çok iyi, onun haricinde leş.

Recep Bey keşke bir gün Asus router yazılımı ile Keenetic router yazılımı kıyaslaması yapsanız. Keeneticde nerdeyse her şeyi yapıyoruz ve 2 adet Keentic router ile mesh sistem kurabiliyoruz. Bağlanılan cihazların ip lerine göre kısıtlamalar önceliklendirmeler yapılıyor. Asusta da yapılıyordur muhtemelen ama detaylı bir karşılaştırma yaparsanız çok iyi olacaktır. teşekkürler @Recep Baltaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…