Gitara başlamak için öneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 99
  • Etiketler Etiketler
    gitar
Bütçe
15000

raun 6

Uzman
Geçenlerde klasik gitar eğitimi için bir kursa başvurdum, yakında gideceğim ama benim iki sorunum var: 1. Elektro gitarlardan hoşlanıyorum; 2.'si ufak bir ele sahibim. Bunlar benim için bir sorun teşkil eder mi? Özellikle 2. olan kafamı karıştırıyor. En başta klasik gitarla 1 aylık bir deneme yapıp sonrasında kendi elektro gitarımı alarak öğrenmeye devam etsem, sizce nasıl olur? Önerileriniz varsa açığım.

İlk normal gitar sonra elektro gitar olayı saçmalık. Bence direk elektro gitar ile başlayın.

Gitarda bir kaç gün geçirin bakalım bir.
Aynen.
Gitar öğrenmek istiyorsanız dinlediğiniz müzik tarzının buna uygun olması lazım. Karışık her şeyden dinlerim deyip 2 tane rock-metal parçasına heveslenip çalışırken hevesi kırılan çok var. Zaten çoğu da böyle bırakıyor. Motivasyon olmalı.

Eğitim alacaksanız eğitim alacağınız yer çok önemli. Mahalle arası gitar bağlama kursları akor öğretip bırakıyorlar. Hiçbir şey öğrenemezsiniz boşa para.
Kadıköy gibi yerlerde en azından teori kısmını da öğrenin az buçuk.
Çok basit parçaları öğrenin. Ama tam öğrenin.

El konusunda, Youtube'da öyle şeyler görüyorum ki adamın doğuştan parmakları yok veya iki ayağı ile çalıyor.
Benim elime de bir erkek eline göre ufak diyorlar. Gayet çalınıyor. Taş çatladı ne olur, uzun parmakları olanın 7 günde çalabileceği şeyi sen 10 günde çalarsın.

Ayrıca çevremden çok gördüğüm için diyorum. Elektro gitar, klasik, akustik hepsi aynıdır. Birini bilen diğerlerini çalabilir.

Klasiğin sapı geniştir. Telleri naylondur. Klasik müzik için kullanılır aslen ama popüler müzik için de sıklıkla kullanılır. Teller arası mesafe fazladır. (Bu bir avantaj değildir. Satarken bunu yeni başlayanlar için avantaj olduğunu söylerler. Külliyen yalan.)

Akustiğin sapı dardır. Telleri çeliktir. Pop, rock, blues, jazz, metal tarzları için kullanılır. Teller arası mesafe azdır. Akor vs. basmak zordur. Telleri serttir. Bu bir dezavantaj değil. Çalışarak aşılabilecek bir mevzu. Bundan sebep akustikten vazgeçmek saçmalıktır.

Elektro gitarın sap genişliği ve tel mesafesi akustik ile aynıdır. Telleri çeliktir. Her türlü şey çalınabilir ama ağırlıklı rock, blues, jazz, metal. Telleri akustik kadar sert değildir.

Ek olarak her gitarla her şey çalınabilir. Bahsettiğim tarz örnekleri sadece sıklıkla görülenler.

Elektro seviyorsan elektro al, başka bir şeyden başlama. Eğer kendin öğrenebileceğini düşünüyorsan kurslara para akıtmana gerek yok. İnternette bir sürü ücretsiz video var. Ben de kendim öğrendim, hem elektro hem bass çalıyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkürler o zaman biraz daha bekleyerek elektro bir gitar almak en mantıklısı olacak. Peki short scale gibi bir gitar alsam benim için avantajlı olur mu yoksa gereksiz mi olur?

Cevaplarınız için çok teşekkürler o zaman biraz daha bekleyerek elektro bir gitar almak en mantıklısı olacak. Peki short scale gibi bir gitar alsam benim için avantajlı olur mu yoksa gereksiz mi olur?
Gereksiz olur bence. Instagram'da karşıma çıkıyor 5 6 yaşındaki Çinli bebeler boylarından uzun gitarları çalıyorlar, ellerinizin küçük olmasının sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…