GNOME vs KDE Plasma

Hangi masaüstü ortamı iyi, eksiklikleri ve artıları nelerdir?
Başka masaüstü ortamlarını da önerebilirsiniz.
GNOME projesi mobil kullanım için daha konforlu bir platformdur ve başka da bir artısı yoktur. Tam bir başıbozuklar sürüsü tarafından geliştiriliyor, kullanıcının ne zoruna gidecekse onu dayatıyorlar, bağış paralarını çarçur ediyorlar ve 3 milyar eklenti kurmadan adam gibi kullanılabilir bir vaziyete gelmesi imkansız ötesi.

KDE ise her işi yapabilecek fakat mobil kullanımda beğenmediğim bir arayüz. Daha matıklı bir vakıf tarafından, daha disiplinli şekilde geliştirilir ve terminal emülatörleri dışı hiç bir aracı laf edilebilir konumda değildir.

Profesyonel GNOME haterı @001 hocamı sahneye çağırmak istiyorum :hehehe:

Hangi masaüstü ortamı iyi, eksiklikleri ve artıları nelerdir?
Plasma. En hayati ozellik icin eklenti arayisina cikmiyorum en azindan. Plasma bana uygun UI/UX sunuyor, GNOME en basit aliskanliklari sistemine entegre etmekten aciz. Plasma her seyini kendi frameworkune oturtmuş, C++ kullaniyor. GNOME bir tane GJS yapti, onu da eline yuzune bulastirdi. Plasma daha duzgun release plani var, GNOME cok yavas kaliyor. Plasma hem KDE Gear'i hem de Plasma desktopu tam gelisitirirken, GNOME yârim yamalak yapiyor. Plasma hem tablet hem masaüstü için uygunken, GNOME ne masaustunde, ne de tablette duzgun is yapmiyor her ne kadar kendilerini tablet odakli one surseler bile. Plasma duzgun yönetilen proje ama GNOME ne yaptigini bilmeyen bir suru ergen woke tayfanin elinde evrilip cevriliyor.

Plasma. En hayati ozellik icin eklenti arayisina cikmiyorum en azindan. Plasma bana uygun UI/UX sunuyor, GNOME en basit aliskanliklari sistemine entegre etmekten aciz. Plasma her seyini kendi frameworkune oturtmuş, C++ kullaniyor. GNOME bir tane GJS yapti, onu da eline yuzune bulastirdi. Plasma daha duzgun release plani var, GNOME cok yavas kaliyor. Plasma hem KDE Gear'i hem de Plasma desktopu tam gelisitirirken, GNOME yârim yamalak yapiyor. Plasma hem tablet hem masaüstü için uygunken, GNOME ne masaustunde, ne de tablette duzgun is yapmiyor her ne kadar kendilerini tablet odakli one surseler bile. Plasma duzgun yönetilen proje ama GNOME ne yaptigini bilmeyen bir suru ergen woke tayfanin elinde evrilip cevriliyor.
Web geliştiricileri eline attıkları her şeyi bozuyorlar. PWA, Electron... say say bitmez. Yakında UE5'de JS ile kodlanmış oyunları oynarız. :(

İkisi de iyidir. KDE Plazma kullandım uzun süre ama artık yıllardır GNOME kullanıyorum. GNOME'un kullanım şekli biraz farklı. Birkaç kısayol öğrenerek güzel bir GNOME deneyimi yaşayabilirsin. Ayrıca GNOME, Ubuntu, RHEL ve Debian'ın da varsayılan masaüstüdür.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt