Yeniüye11
Becerikli
İlk oyunu iki defa bitirdim, iki oyunu da full başarım yaptım; Ragnarök oyunu ile ilgili görüşlerimi yazdığım mesajı alıntılıyorum (hikaye odaklı, çoğu spoiler), belki okumak istersin ama o kısımlar beni ilgilendirmez diyorsan da şöyle söyleyeyim: İki oyunun da combat kısmının çeşitliliği yeterli, özellikle baltayı geliştirdikçe fightlar daha da zevkli olmaya başlıyor, bayağı fazla skill var tek seferde hepsini kullanmak neredeyse mümkün değil, dövüşürken de çoğunu unutuyorsun zaten ama yine de skilleri kullanmaya özen gösterirsen oyundan aldığın haz katlanır. Tabi burada senin oynama isteğine de kalıyor biraz iş, istemeyerek sadece ismi var diye girip eğlenmeyi beklersen hoşuna gitmemesi anormal bir durum olmaz (beğenmeyen arkadaşların beğenmeme sebeplerinin bu olduğunu düşünüyorum, çünkü malumunuz oyunu sadece ''L1'' basarak da bitirebilirsin). Bulmacalara takılmalarını ise açık konuşmak gerekirse yersiz buluyorum çünkü bulmacalar gayet basit ve ödüllendirici ayrıca oyunda kapladığı yer o kadar da büyük değil, yine az önce dediğim gibi muhtemelen oynama istekleri düşük olduğundan oyundan hemen kendilerine bir şeyler vermesini istiyorlar ama karşılarına bulmaca çıkınca tabi göze batar-rahatsız eder hale geliyor bulmacalar. Yani oynamak istiyorsan rahatsız edecek unsur değiller, kendini hikayeye bırakıp, grindlanıp, fighta odaklanınca zevkli olan bir oyun. Eninde sonunda dediğim gibi senin oyunu oynama isteğinde bitiyor, mesela benim gibi kar'a fırtınaya, kuzey temasına bayılıyorsan yağ gibi akar oyun içerikleriyle beraber, ekstra bir ilgi olmasa da akacağını düşünüyorum, ama istemiyorsan zevk almaman doğal olur ama ben yine de öneriyorum belki hoşuna gider.
Açık konuşayım Ragnarök benim için biraz hayal kırıklığı oldu (aslında birazdan fazla da denebilir). Çünkü oyun kesinlikle kesilmiş ve kısaltılmış bir oyun. Üç oyunluk senaryo iki oyuna sıkıştırılmış, bunu bariz şekilde hissediyorsunuz. En çok üzüldüğüm şey ise oyunun potansiyelinin çok çok altında kalması. Hem karakterlerin hikayesi açısından hem de mitolojiyi kullanamama açısından. Buradan sonrası çok büyük spoilerlar içeriyor sürpriz bozan koyuyorum ama yine de yazayım haberiniz olsun.Biraz içimi döktüm bu oyunla ilgili, sanki her gün bunu düşünüyormuşum gibi yazdım biraz ama böyle büyük potansiyellerin harcanması canımı sıkıyor görünce hazır bulmuşken fırsatını yazayım dedim. Yani anlayacağınız büyük bir firmadan gelmese, temeli sağlam bir karakterin hikayesini devam ettirmese ve mekanikleri oynanışı çok iyi olmasa hayatta çekilmez bir senaryoya sahip (güç yüzüklerinin çok iyi cast, çok iyi sanat-çevre tasarımı ve oyunculuklarla çekildiğini düşünün onun gibi bir şey, ikinci sezonu izlemedim bu arada). Yine de güzel bir oyun tabi ama akla geldikçe asap bozuyor, neler neler hayal ediyor insan (ah o müthiş oynanış ve şahane atmosfer, aynı seviyede müthiş ve şahane bir senaryo ile taçlandırılsaydı) bulduğu şeyi görünce küfür Allahın emri gibi hissediyor.Arkadaşlar oyunda mitolojideki çoğu Tanrı yok, hadi bunları geçelim ulan üç tane ana Tanrıyı heba etmek nedir ya? Elinde böyle bir potansiyel varken bunu neden sırf bir sonraki projeye geçmek için yok ediyorsun? Bahsettiğim Tanrılar; Odin, Loki, Tyr. E var bunlar oyunda diyeceksiniz; hayır yok! Neden? Çünkü Lokiyi Kratosun oğlu yapacaz diye komple silmişler, o kadar hikayenin temelinde bulunan; kurnazlık, kötülük, şeytanlık Tanrısı Loki sadece kurda ayıya falan dönüşmekle kalıyor. Tabi Loki olmayınca oyunda, bu sivri zekalar gidip evrenin ana Tanrısı olan Odine yüklemişler bütün Loki özelliklerini, Zeus gibi evrendeki her şeye hükmedebilecek güçte bir Tanrı gösterme fırsatını tepip; abidik gubidik planlar kuran, kılık değiştirip düşmanın arasına sızan, basit manipülasyonu bile beceremeyip cücenin tekine kendini ele verip onu öldürmek zorunda kaldıktan sonra salak gibi bütün yatırımı üzerine yaptığı maskeyi de kaybedecek kadar aptal bir Tanrı göstermişler. Yazık diyorum başka bir şey demiyorum. Kaldı geriye Tyr, mitolojinin savaş tanrısı; yine bir çok hikayenin temelinde bulunan bu Tanrı oyunda neredeyse yok gibi bir şey! Pısırık Odinimiz bu adamı hapsetmiş, gidip kılığına giriyor ve oyunda bu kadar önemli bir Tanrıyı bu kadar görüyoruz, he bir de sonda zindandan kurtarıyoruz saçma sapan. Hayır ben demiyorum ki mitolojiyi komple işlesinler oyuna veya her şey mitoloji ile uyumlu olmalı, fakat bu kadar malzeme varken bu saçma sapan senaryo cidden sinirlenilmeyecek gibi değil yahu. Mitolojide önemi muazzam büyük olan, her şeyin sonu Tanrıların Alacakaranlığı ve oyuna da ismini veren Ragnarök olayı 15 (on beş) dakikada biten basit bir koridordan ibaret! Şaka mı bu lan dalga mı geçiyorsunuz? O kadar hypeı yapılan Thor ile oyun boyu iki defa karşılaşıyoruz ve ikisi de aşırı basit tekrarlayan boss savaşları. Zira Odin de öyle hiç bir numarası yok, zaten böyle bir profilden max ne bekleyebilirsin ki kitap çıkartıyor büyü yapıyor falan. Heimdall Zeytinburnunda on dakika gezseniz beş-altı tane göreceğiniz dallamalardan öteye geçemiyor ve yine basit bir boss savaşına sahip ayrıca büyük bir mantık hatası taşıyor.