Makaleler
1
🟥 Geçtiğimiz kasım ayında konusunu açtığım Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronomları Samanyolu Galaksisi'nde milyarlarca yıldır dış etmenlere maruz kalmadan var olmayı başarabilmiş 6 gezegenin senkronize hareket ettiği bir güneş sistemi keşfedilmişti. Şimdi ise Gök bilimciler Samanyolu'nda dev antik yıldızlar keşfetti.

images (15).webp

🔴 Japonya'da Miyagi Eğitim Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma'da Samanyolu Galaksisi'nde oraya ait olmayan bir yıldızın varlığını keşfetti. Gökbilimciler, Samanyolu'nun kalbinde, güneş sistemi büyüklüğünde toz ve gaz bulutları yayan gizemli bir grup dev yaşlı yıldız sürüsü görüldü.

🔴 Araştırmacıların "Old Smokers (Yaşlı Sigara Tiryakileri)" olarak adlandırdığı yıldızların, Avrupa Güney Gözlemevi'ndeki (ESO) teleskopla yaklaşık 10 yıl süren gözlemler sonucu keşfedildiği bildirildi.

🔴 Gözlemleri yöneten Hertfordshire Üniversitesinden Profesör Philip Lucas, “Bu, yeni bir yıldız türü ve hepsi gökyüzünün aynı bölgesinde, Samanyolu Galaksimizin merkezine çok yakın bir yerde kümelenmiş gibi duruyor.” ifadesini kullandı

🔴 Araştırmacılar, Ocak ayında arXiv.org'a sunulan çalışmada, Samanyolu'nun her yıl dört ila sekiz güneş kütlesindeki yıldızlararası gaz ve tozu yeni yıldızlara dönüştürdüğünü ortaya koyuyor. Yani bu demek oluyor ki Samanyolu Galaksisinde Gökbilimcilerin Düşündüğünden Çok Daha Fazla Sayı da Yıldız Oluştuğu ortaya çıktı.

🔴 Samanyolu'nda yıldızların çarpışmasıyla meydana gelecek bir patlamanın Dünya'nın koruyucu ozon tabakasını ortadan kaldırabileceğini ortaya koydu. Bu da dünya ve diğer gezegenlerimiz için tehlikeli bir durum.

Evren zaten yıldızlarla dolu. Bunları keşfetmeleri neye yarıyor tam olarak? Bana pek haber değeri olabilecek gibi gelmedi. Samanyolunu geçtim kendi güneş sistemizin bile çoğu yerini bilmiyoruz. Samanyolunun ucu bucağı yok. Oradaki gaz bulutlarını bulmak gereksiz bir gelişme.

Techolay Sosyal forumundaki III. Osman nickli kişi bu keşfi saçma buldu efendim, derhal projeyi sonlandırmamız lazım.

Hiçbir şey yok. Olasılık dahilinde mümkünatı üst üste 100 milyon yıl boyunca milli piyangoyu tutturma ihtimalinden kat ve kat daha fazla. Bizler mucizeyiz.

Ben şahsen inanmıyorum hocam. Bu kadar büyüklüğün içinde sadece bizim olmamız kabul edemeyeceğim kadar kötü bir ihtimal. Hele ki karanlık orman teorisi gibi teoriler var ki onlar daha korkunç. Mucize olduğumuza da inanmıyorum.

Ben şahsen inanmıyorum hocam. Bu kadar büyüklüğün içinde sadece bizim olmamız kabul edemeyeceğim kadar kötü bir ihtimal. Hele ki karanlık orman teorisi gibi teoriler var ki onlar daha korkunç. Mucize olduğumuza da inanmıyorum.

Sadece sen varsın. En azından bu galaksi de öyle. Ömrünün sonuna kadar dünya dışı hiçbir medeniyete tanık olmayacağının garantisini veriyorum. Ha en fazla ne olur titana veya herhangi bir zart gezegeninin zurt gezegenine uydu indirip dururlar ve hiçbir şey bulamazlar. Belki Titan'daki doğal gazları 2500 yılında seçim vaadi olarak kullanırlar maksimum bu. Çok bir şey bekleme.

Sadece sen varsın. En azından bu galaksi de öyle. Ömrünün sonuna kadar dünya dışı hiçbir medeniyete tanık olmayacağının garantisini veriyorum. Ha en fazla ne olur titana veya herhangi bir zart gezegeninin zurt gezegenine uydu indirip dururlar ve hiçbir şey bulamazlar. Belki Titan'daki doğal gazları 2500 yılında seçim vaadi olarak kullanırlar maksimum bu. Çok bir şey bekleme.

Kendi ömrümce görmem ama şahsi kanaatim bir noktada diğer medeniyetlerle iletişime geçeceğiz. Kendi başımıza mı yoksa onların mı bize geleceğini ise düşünemiyorum çünkü eğer onlar bize gelirse dostane olma ihtimalleri pek düşük olacak. Arrival filminde ki gibi bizi ilerdeki bir savaşa hazırlamak ve müttefik olarak tutmak için bile gelebilirler.