Çözüldü GoodbyeDPI DNS ayarlarını bozuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wazu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 541
  • Etiketler Etiketler
    dns turkey
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wazu

Üyecik
Herkese merhaba!

Goodbye DPI turkey uygulamasını kullanıyorum ve programı çalıştırdığım zaman internetimin kesildiğini fark ettim. Biraz kurcalayınca sorunun DNS'imi kestiğini anladım.

Bu durumu düzeltmek için uğraşırken, goodbye DPI Turkey'in kurduğu bütün her şeyi sıfırlayıp bilgisayarımı yeniden başlattım. Şu an program olmadan interneti gayet iyi bir şekilde kullanabiliyorum.

Acaba bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Goodbye DPI Turkey'in neden böyle bir sorun yarattığını veya alternatif çözümler olup olmadığını merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Çözüm
GoodbyeDPI'ın DNS değiştirme parametresi de vardır, eğer kullandığınız hazır ayarda DNS girdisi varsa DNS'iniz değişir. Hazır ayarın DNS girdilerini silip kullanabilirsiniz ama bu sefer kendiniz DoH özellikli DNS kullanmalısınız çünkü DPI çözmek için önce DNS sunucusundan ilgili sitenin gerçek IP adresi alınmalı. DoH özellikli DNS olarak NextDNS kullanabilirsiniz.
GoodbyeDPI'ın DNS değiştirme parametresi de vardır, eğer kullandığınız hazır ayarda DNS girdisi varsa DNS'iniz değişir. Hazır ayarın DNS girdilerini silip kullanabilirsiniz ama bu sefer kendiniz DoH özellikli DNS kullanmalısınız çünkü DPI çözmek için önce DNS sunucusundan ilgili sitenin gerçek IP adresi alınmalı. DoH özellikli DNS olarak NextDNS kullanabilirsiniz.

Çözüm

Çok teşekkürler bu sayede ne yapmam gerektiğini anladım ve sorunu çözebilmeyi başardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…