Çözüldü GoodbyeDPI güvenilir midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ArcticGlacier
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 94
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ArcticGlacier 1

Üyecik
GoodbyeDPI güvenilir midir peki hocam, onu nereden indirebiliriz? Ona da virüs var diyen gördüm çünkü. Ayrıca Revo Uninstaller Pro lazım bana, onu indirebileceğim bir yer var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, güvenilirdir. Ayrıca açık kaynaklı bir yazılım olduğu için kodlarını da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Türkiye için geliştirilmiş özel versiyonu var. Orijinal sayfalarından indirmeye dikkat edin.

Evet, güvenilirdir. Ayrıca açık kaynaklı bir yazılım olduğu için kodlarını da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Türkiye için geliştirilmiş özel versiyonu var. Orijinal sayfalarından indirmeye dikkat edin.

Çözüm
Açık kaynak uygulamalar ya da programlar ne olursa olsun lisans olması gerekir. Bu konuda uygulamayı açık kaynak olarak belirten geliştiricinin yapmış olduğu bu uygulama için bir lisans var mı ? Varsa paylaşabilir misiniz. Çünkü bu açık kaynak konuları çok abartmaya başladı kendini. Örnek DLSS 5 için sözde geliştirilen bir uygulama günümüzde popüler oldu ve dağıtılıyor, ancak herhangi bir lisans'ın ortada olacağını sanmıyorum çünkü bu türde geliştirilen bir programın arkasına kimse o denli sağlam şekilde geçmez. Dolasıyla bir durum olduğunda mahkeme gibi türden veyahut site içinde şikayetler sonrası arınması kolay olur, ne de olsa açık kaynak. DLSS 5 kodlama işini yapan açık kaynak yakın zamanlarda bir çok 12v çıkışı olan ekran kartlarını yakmaya başladı, bunların görüntüleri var. Açık kaynağın güvenilir olacağın anlamı sadece açık kaynak diye belirtilmesi midir? Meraktan sordum çünkü güvenilir demişsiniz açık kaynak olduğu için. İnceledikten sonra genelde anlamadığımız bu açık kaynak dosyaları zarar verdiği zaman bunun sorumlusu açık kaynağa inceleme yapan kişi biz oluyoruz sanırım. Aslında yanlış bilmiyorsam açık kaynağa ait bir lisans olması gerek.

@Quarit, bulunuyor. Lisansli bir yazilim ayni zamanda. Turkey projesinin sahibi Cagri Taskin ise Recep Baltas'la bile irtibati bulunmus guvenilir bir abimiz.
Ben referanslardan değil, lisans olmasından bahsediyorum. Hem zaten programın zararlı olmadığı konusunda hemfikiriz, ben de uzun zaman boyunca kullandım. Sadece genel olarak meraktan sordum, özellikle açık kaynak olan DLSS 5 modlamasının fiziksel olarak bazı ekran kartlarına kalıcı zarar verdiğini gördükten sonra...Yani açık kaynak sanki başınıza her şey gelebilir demek aynı zamanda, ve geliştiriciler için uygun...

Mesela ben GoodByeDpi ile Jitter sorunu yaşadım. Bu yüzden de kalkıp insanlara yardımcı olan YouTube videosu çeken birisine bir şey diyemem. Programı direkt kodlayan kişiyi sorumlu tutabilirim ancak, şikayet etme durumları olursada sanırım ortada bir lisans konusu olması gerekir

Acik kaynak kodlu olmasinin tek basina %100 guvenilir oldugunu kanitlamadigi konusunda hemfikiriz zaten. Lisans sordugunuz icin belirttim sadece, GoodbyeDPI projesinin lisansi bulunuyor.

Bilgi guvenligi ayri teknik guvenilirlik ayri bir konu elbette. Konuda bilgi guvenligi acisindan degerlendirme yapiyoruz.

Konu zaten güvenliği ilgilendiriyordu. DPI anlamı Deep Packet Inspection (Derin Paket İncelemesi) demek. Biliyorsunuz ki ülkemizde internet profili var. BTK tarafından düzenlenen bir konu bu. Yani yasaklı sitelere girişler olsun çoğu yasalara dayanarak engelleniyor. Her ne kadar internet profilinde standart yani "profil istemiyorum" deseniz bile BTK yasasına göre giriş yapmak yasaktır. Tabii bu internet olduğu için hangi birisiyle uğraşsın, ama elbet uğraştıkları kullanıcılar vardır sanırsam. Bu durumda DPI konusuna GoodBye diyen bir açık kaynaktan sonra yaşanılabilecek olası durumlar sonrası ne yapabiliriz ? Bunun için YouTube üzerinde paylaşım yapan birisi kendini sorumlumu tutar, yoksa açık kaynağı sadece paylaştım mı diyebiliriz? Sonuçta Yasak sitelerin engelini açarak BTK yasaların açıklarını kullanmak oluyor aynı zamanda, yani adı üzerinde (GoodByeDPI) Discord için tasarlanmış bir uygulama değil. Kısacası ben bu durumdan şunları çıkarıyorum. GoodByeDPI olası durumlar olabileceği için güvenilir değil, ama Discord ve yasaklı sitelerin engelini aşmak için çalışan bir açık kaynak programı. Böyle bir uygulamanın lisansını hangi yiğit üstelenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…