Merhaba, GoodbyeDPI Turkey indiriyordum. Kaspersky ve Chrome virüs uyarısı verdi. False-positive olduğunu biliyordum, o yüzden Kaspersky'ın verdiği uyarıya "yine de devam et" dedim. "Kur" dediğim gibi indirme iptal oldu ve Chrome hesabımdan çıktı.
Fotodaki bildirim geldi. Oturum açıp indirdiğimde, yine uyarıya "devam et" dediğimde oturumdan atmadı. Chrome yine virüslü dosya dese bile, oturumdan çıkmanın sebebini biliyor musunuz? Kötü anlattığım için özür dilerim. Anlaşılmayan bir yer varsa söyleyin, detaylıca yazayım.
Chrome, Kaspersky açıkken virüslü diyor kapalıyken sıkıntı olmadan indiriyor ama ilkinde açıktı Kaspersky ve indirmeden hesaptan çıktı, 2. denemedede açıktı uyarı geldi ama indirdi ve hesaptan çıkmadı bunu anlayamadım kaynak bulamadım.
Google'ın niye hata verdiği konusunda bir fikrim yok ama Goodbyedpi forklanmadan önce Ruslar tarafından yazılmıştı. Kaspersky'ın Rus Hükümetiyle arası iyi olduğu için indirilmemesi adına yapılmış bir şey olabilir. Onun dışında Özgür yazılım zaten, yazılım hakkında bilgisi olan bir arkadaşın varsa içine bakabilir.
Google'ın niye hata verdiği konusunda bir fikrim yok ama GoodbyeDPI forklanmadan önce Ruslar tarafından yazılmıştı. Kaspersky'ın Rus hükümetiyle arası iyi olduğu için indirilmemesi adına yapılmış bir şey olabilir. Onun dışında özgür yazılım zaten, yazılım hakkında bilgisi olan bir arkadaşın varsa içine bakabilir.
"Kötü amaçlı veya güvenli olmayan yazılımları kaldırma.
Kötü amaçlı yazılım, kişisel bilgileri çalabilecek ya da cihazınıza zarar verebilecek güvenli olmayan veya istenmeyen yazılımdır.
Aşağıdaki durumlar yaşanıyorsa cihazınızda kötü amaçlı yazılım olabilir:
Google, cihazınızdaki kötü amaçlı yazılımlardan korunmanıza yardımcı olmak için Google hesabınızın oturumunu kapattıysa.
Cihazınızda, ekrandan gitmeyen pop-up reklamlar gibi şüpheli durumlar fark ettiyseniz."
"Kötü amaçlı veya güvenli olmayan yazılımları kaldırma.
Kötü amaçlı yazılım, kişisel bilgileri çalabilecek ya da cihazınıza zarar verebilecek güvenli olmayan veya istenmeyen yazılımdır.
Aşağıdaki durumlar yaşanıyorsa cihazınızda kötü amaçlı yazılım olabilir:
Google, cihazınızdaki kötü amaçlı yazılımlardan korunmanıza yardımcı olmak için Google hesabınızın oturumunu kapattıysa.
Cihazınızda, ekrandan gitmeyen pop-up reklamlar gibi şüpheli durumlar fark ettiyseniz."