GoodbyeDPI, Steam'de indirme hızını düşürüyor

eleven1

Çalışkan
Arkadaşlar internette sürekli GoodyebyeDPI hız düşürmez gibi şeyler görüyorum, kendi arkadaşlarım da bunu diyor ama bugün sırf bunu test etmek için 2 defa format attım.

Şöyle anlatayım ki bilgisayara temiz kurulum yaptım ve her seferinde CS2 indirdim. GoodbyeDPI kullanmadan internetim 1000 Mbps download olduğu için sürekli 80-90 MB indirme hızları aldım ve gayet tatmin ediciydi. 10-12 dakikada indirdi. Sonra CS2'yi silip bir de GoodbyeDPI indirdim. (Servis olarak kurmadım, tıkla çalıştır olarak.) Arkada GoodbyeDPI açık bile değildi, 1 kere Discord'a girdim ve bilgisayarı kapattım sonra açtım ve CS2 indirmeye başladım, garip şekilde hızım 30-40-50-60 ve maksimum 70 olacak şekilde seyir etti.

Sonra tekrardan temiz kurulum yapıp CS2 kurmaya başladığımda yine 80-90-102 gibi değerler aldım. Sizce bu tesadüf mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara format atmak en az 10-15dk geçiriyor. 10-15 dk içerisinde bit dalgalanmaları olabilir. Onun yerine GoodbyeDPI kurulu bilgisayardan bir şey indir, sonra durdur telefonundan PlayStore'den falan bir şey indir. Öyle kontrol et.

Ben açıkçası hızınızı kayda değer bir biçimde düşüreceğini düşünmüyorum. Aldığınız internet hizmetindeki hız yüksekse bunu hissetmezsiniz bile.

Fiber altyapı olduğu için bölgenizde o an kullanım artmış olabilir belki, bilemiyorum. Ben DPI ile hız düşümü sorunu hiç yaşamadım.

Konuyu aylar sonra hortlatmış gibi oldum ama benim ile aynı problemi yaşayan arkadaşlar bu kodlar benim işime yaradı sizin de işinize yarayabilir:
sc stop windivert
sc delete windivert
netsh winsock reset
netsh int ip reset
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bunları yazıp pc'nize reset attıktan sonra hız düşüşü olmadan oyunları indirebilirsiniz. İndirdikten sonra da tekrar DPI'yı açarak kullanabilirsiniz. (Servis olarak yüklediyseniz önce remove bat dosyasından servisi silmeniz gerekmektedir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…