Google, Android System SafetyCore Uygulamasını İzinsiz Olarak Cihazlara Yüklüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 217
Makaleler
5

Büyük teknoloji firmalarının üzerindeki gizlilik şaibesi sürerken Google, sessiz bir hamle yaptı. Android telefonlara kullanıcıdan habersiz yüklenen Android System SafetyCore, cihazdaki hareketleri gizlice takip eden bir uygulama. Google, Uygulamayı “Güvensiz İçerik Gösterimini Engellemek için” Hayata Geçirmiş Android telefon kullanıcılarının fark ettiği bu uygulamanın amacı ise kullanıcıların güvensiz içeriklere erişimini kontrol etmek. Ancak uygulama, bunu cihazdaki…

Devamını Oku: Google, Android System SafetyCore Uygulamasını İzinsiz Olarak Cihazlara Yüklüyor
Kaynak: Techolay

Az önce baktım bana da yüklenmiş. Hemen sildim ancak bir daha ne zaman yüklenir bilmiyorum.

Klasik Google. İşi gücü para, buna bağlı olarak işi gücü verilerimizi satmak. Bundan geri adam atacaklarını da sanmıyorum. Dünya çapında çok büyük bir tepki olursa bi' olasılığı olabilir.

Umarım Google'ın tekel davası Google'ın zararına sonuçlanır da üçe beşe bölerler.

Az önce baktım bana da yüklenmiş. Hemen sildim ancak bir daha ne zaman yüklenir bilmiyorum.
Canta ile sildim, yeniden başlattım, yüklenmedi ama sonra yüklenir mi, bilemem. İnşallah davalarda iyice bir parçalara bölerler de biraz akıllanırlar.

Son düzenleme:
Android kullananlar Apple’a veri gizliliği konusunda her gün sallarken bu skandalları unutmasınlar. Google, sizin telefonlarınıza istemediğiniz uygulamaları bile sormadan yükleyebilecek kadar gizliliğinizi umursamaz. Bir iPhone’da bunu asla yaşamazsınız. Böyle saçmalık mı olur?

Bir taraf kötü diye onun zıttı olan taraf melek olmaz.

Attığın bağlantıların söz konusu olayla veya yorumumla hiçbir alakası yok. Bir de iki farklı kaynaktan göndermişsin. Neyi kanıtlamış oldun yani? Apple ne yapmış? Senin telefonuna istemediğin ve onay vermediğin bir uygulamayı mı yüklemiş sormadan?

O kadar gözünüz kör olmuş ki, o kadar antilik peşindesiniz ki Google’ın bu skandalını bile bana karşı savunuyorsunuz. Öyle olduğuna inanmak bile istemiyorum şahsen. Çıkıp da “yahu hakikatten, bu kadar da olmaz” diyemiyorsunuz.

Aslında Google Play Hizmetleri'ne bağlı Play Protect isimli uygulamanın isminin değişmiş hali. Yani yeni bir uygulama değil. Medya her zaman olduğu gibi her şeyi abartıyor.

Ya Apple o yüzden İngiliz hükümetiyle anlaşıp kullanıcıların iCloud'a yüklediği dosyaların şifresini çözecek arka kapı bıraktı. Evet iPhone'da bunun daha kötüsünü yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…