Google Bard Image Generation nihayet çıktı!

Makaleler
3
Yer
Mars
Yapay zeka alanında birçok image generation aracını test etmekteyim. Buna istinaden Google Bard'ın getirmiş olduğu yeni yapay zeka ile resim oluşturma özelliğini hemen test etmek istedim ve ilk testlerimin sonucunda doğru sonuçlar verdiğini söyleyebilirim.

Biliyorsunuz ki, yapay zeka ile istediğiniz resmi oluşturmak için güzel, açıklayıcı yani derin detaylı komutlar vermeniz gerekiyor, tabii ki buna rağmen sonucun her zaman tam da istediğiniz gibi çıkmadığını belirtmekte fayda var.

Gelelim daha dün herkes için yayınlanan Bard Image Generation üzerindeki ilk görüşlerime:
Normalde aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere uzunca detaylı bir prompt yani komut yazmam gerekti fakat amacım en küçük, en detaysız komutla ne sonuçlar verdiğini görmekti. Ben de komut satırına "Create an image of a half robot half human being" şeklinde yarı insan yarı robot görünümlü bir varlık yaratmasını istedim ve sonuç tam olarak komutta istenildiği gibi oluştu. Bu komutun aynısını DALL-E 3 entegre edilmiş "image generation" araçlarında da denedim ama ilk çıkan sonuçlar tam olarak istenildiği gibi olmuyor. Belki ikinci belki üçüncü resimde sonuç komuta biraz daha yakın oluyor. Tabii, bu konuda ChatGPT Plus daha iyi sonuçlar vermekte.

Bard, aynı zamanda 230 ülkeyi kapsayan 40 dilde kullanılabilecek. O yüzden aynı komutu bu sefer de Türkçe olarak denedim ve komut satırına kısaca sadece "robot insan resmi" yazdım. Türkçe komutu önce İngilizceye çeviriyor, kısa bir brainstorming yapıyor daha sonra da yarattığı resim ile sonucu gösteriyor.

Bard logosu yanında göreceğiniz gibi Experiment şeklindeki etiket, bu özelliğin hala deney yani test aşamasında olduğunu gösteriyor, bunu bilmekte fayda var. Sizler de deneyip aldığınız sonuçları burada paylaşmanız için linki buraya ekliyorum. 🤗

1706871868245.webp

1706870222368.webp

Yapay zeka alanında birçok image generation araçlarını test etmekteyim.
Buna istinaden Google Bard'ın getirmiş olduğu yeni yapay zeka ile resim oluşturma özelliğini hemen test etmek istedim ve ilk testlerimin sonucunda doğru sonuçlar verdiğini söyleyebilirim.

Biliyorsunuz ki, yapay zeka ile istediğiniz resmi oluşturmak için güzel, açıklayıcı yani derin detaylı komutlar vermeniz gerekiyor, tabii ki buna rağmen sonucun her zaman tam da istediğiniz gibi çıkmadığını belirtmek de fayda var.

Gelelim daha dün herkes için yayınlanan Bard ımage generation üzerindeki ilk görüşlerime. Normalde aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere uzunca detaylı bir prompt yani komut yazmam gerekti fakat amacım en küçük en detaysız komutla ne sonuçlar verdiğini görmekti. Ben de komut satırına "create an image of a half robot half human being" şeklinde yarı insan yarı robot görünümlü bir varlık yaratmasını istedim. Ve sonuç tam olarak komutta istenildiği gibi oluştu. Bu komutun aynısını DALL-E 3 entegre edilmiş "image generation" araçlarında da denedim ama ilk çıkan sonuçlar tam olarak istenildiği gibi olmuyor. Belki ikinci belki üçüncü resimde sonuç komuta biraz daha yakın oluyor. Tabii, bu konuda ChatGPT Plus daha iyi sonuçlar vermekte.

Bard, aynı zamanda 230 ülkeyi kapsayan 40 dilde kullanılabilecek. O yüzden aynı komutu bu sefer de Türkçe olarak denedim ve komut satırına kısaca sadece "robot insan resmi" yazdım. Türkçe komutu önce ingilizceye çeviriyor, kısa bir brainstorming yapıyor daha sonra da yarattığı resim ile sonucu gösteriyor.

Bard logosu yanında göreceğiniz gibi experiment şeklindeki etiket, bu özelliğin hala deney yani test aşamasında olduğunu gösteriyor bunu bilmekte fayda var. Sizler de deneyip aldığınız sonuçları burada paylaşmanız için linki buraya ekliyorum. 🤗

Ben Bard'de şunu çiz diyordum çizmiyordu meğerse özellik yokmuş gelmesi iyi olmuş.
Copilot kullandım onun yerine.

Ekran görüntüsü 2024-02-02 141840.webp

Görsel özelliği gelmedi sanırım stabil olarak deneyim aşamasında olabilir.

Son zamanlarda nasıl peki Bard abinin kendisi? Kod üretiminde rezaletti en son denediğimde, iki üç ay oldu sanırım.
O konuda ilerleme olmamış maalesef hala aynı :(

Elinize sağlık hocam, Google'ın böyle bir şeye imza atması güzel bir şey.
Çok teşekkür ederim, aynen yavaş yavaş gelişme gösterecektir diye umuyorum, ilerleyen günlerde göreceğiz bakalım. 🙂

Geri
Yukarı Alt