Google, 2024'ün üçüncü çeyreğine kadar tüm Chrome kullanıcıları için üçüncü taraf çerezlerini devre dışı bırakma planlarını duyurdu.
Bu, benim gibi Google Ads'e güvenip reklam veren kişiler veya işletmeler için önemli bir zorluk olacak gibi görünüyor.
Sonuç olarak, birçok reklamveren, kampanyalarının başarısını takip etme konusunda çerezler olmadan nasıl bir yol izleyeceğini kestiremiyor.
Ancak, bu soruna bir çözüm olduğu söyleniyor. Potansiyel boşluğu doldurmak için Google Ads'ta 'Geliştirilmiş Dönüşümler' adı altında yeni bir hizmet bulunmakta ve bu hizmetin kullanılması öneriliyor.
Gereksinimler ve uygulama detayları için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.
Not: Türkçe bir kaynağa erişemedim bu konuda, sadece 'Gelişmiş Dönüşümler' hakkında bilgi veren bir yardım konusu mevcut, onu da hemen ekliyorum.
Not: Global site etiketinin (gtag.js) adı Google etiketi olarak değişti. Bu değişiklikle birlikte yeni ve mevcut gtag.js yüklemeleri, ek koda gerek kalmadan daha fazla işlem yapmanıza, veri
Para kazandırıyorsa kaybetmez. Diğer reklam verenler de bu sistemi kullanıyor. Onlara da zarar olacak. Ama işte veriyi tutan tarayıcı vb. ek gelir kazanacak. Artık bu tarz hizmetleri de abonelik ile satacaklar. Hem reklamdan pay alır, hem reklam istatistiklerinden. Ayrıca Avrupa gibi yerlerde gizlilik davaları ile daha az uğraşır.